Trend: de buitenkeuken

Tegenwoordig wordt er niet alleen tijdens de zomerdagen buiten gekookt, maar ook in de wintermaanden. De buitenkeuken of barbecue is er in alle soorten en maten en is dus geschikt voor iedereen en  ieder seizoen!

Dankzij de buitenkeukens van tegenwoordig wordt de tuin steeds meer een verlengstuk van het huis. Koken binnen vier muren is helemaal niet meer nodig. De barbecues worden steeds uitgebreider en groter, de tijd van wegwerp barbecues waarbij je op je hurken hamburgers draaide, lijkt verleden tijd.

Maar waar moet je over nadenken voor je besluit een buitenkeuken aan te schaffen?


1. Ten eerste is het belangrijk om in te schatten hoe vaak je van plan bent om de buitenkeuken te gebruiken. Gebruik je een ‘gewone’ barbecue normaal maar één keer in het jaar? Dan is een grote buitenkeuken waarschijnlijk zonde van je geld. In dat geval je kan je veel beter kiezen voor een kleinere barbecue.

2. Hoeveel ruimte heb je om een buitenkeuken neer te zetten. Heb je een woning met een riante tuin dan is een buitenkeuken natuurlijk geen probleem. Op een balkon wordt het al wat lastiger, máár niet onmogelijk. Een compacte variant is dan de oplossing!

3. Ga je voor een verrijdbare of een vaste buitenkeuken? Het voordeel van een verrijdbare buitenkeuken is dat je hem kunt gebruiken waar en wanneer je maar wilt. Vaste buitenkeukens staan vaak onder een overkapping, voordeel hiervan is dat je ook met regen, als de temperatuur het toelaat, lekker buiten kunt eten.

4. Wat moet er mogelijk zijn met de buitenkeuken. Ben je van plan om alleen een stukje vlees klaar te maken of wil je uitgebreide gerechten bereiden? En ga je voor een kolen barbecue of kook, bak en braad je liever op gas?

5. Het meest belangrijke is toch wel het budget. Want hoeveel geld wil je uitgeven aan de toekomstige buitenkeuken? De grootte en het aantal functies van de buitenkeuken zijn afhankelijk van het geld wat je wilt besteden. Er zijn buitenkeukens van €3.000,-, maar je hebt ook mooie barbecues voor een minder groot budget!

Bekijk het aanbod van barbecues en buitenkeukens.

bbq-2123432_1280

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *