Wat is een Kamado barbecue?

De Kamado is voor de echte barbecue liefhebbers een gamechanger. Maar wat maakt deze keramische grill zo bijzonder en waarom zou jij er een in je tuin moeten hebben? Hieronder lees je meer.

Wat is een Kamado Barbecue?

Een Kamado barbecue is een zeer herkenbaar type barbecue. Deze bestaat uit een eivormige, vuurvaste buitenschil, meestal van keramiek gemaakt. In de barbecue is er plek is voor houtskool en een of meerdere roosters. Aan de onderkant van de barbecue zit een ventilatiedeurtje en op de koepelvormige deksel zit een ventilatieklep. Een Kamado is perfect voor grillen, roken, bakken en zelfs slow-cooking.

Voordelen van een Kamado Barbecue

Uitstekende warmteregulatie
Het keramiek houdt de warmte gelijkmatig vast, wat resulteert in perfect gegaard voedsel.

Veelzijdigheid
Van het grillen van een sappige steak tot het langzaam garen van een stoofpot, de Kamado kan het allemaal.

Duurzaamheid
Een Kamado is gebouwd om lang mee te gaan. Het hoogwaardige keramiek is bestand tegen extreme temperaturen en weersomstandigheden.

Unieke smaak
Door het gebruik van houtskool krijg je die authentieke, rokerige smaak die moeilijk te evenaren is met een gas- of elektrische grill.

Hoe gebruik je een Kamado barbecue?

Het gebruik van een Kamado vereist enige oefening, maar de resultaten zijn het meer dan waard. Hier zijn enkele stappen om te beginnen:

Voorbereiding
Vul de Kamado met houtskool en steek deze aan. Gebruik geen aanmaakvloeistoffen, omdat deze de smaak kunnen beïnvloeden.

Temperatuurregeling
Pas de luchttoevoer aan om de gewenste temperatuur te bereiken. De onderste ventilatieopening is voor de toevoer van zuurstof, terwijl de bovenste regelaar helpt om de warmte te controleren.

Koken
Of je nu direct op hoge temperatuur wilt grillen of indirect op lage temperatuur wilt roken, de Kamado kan het allemaal.

Onderhoud van je Kamado

Een Kamado barbecue vereist weinig onderhoud. Verwijder regelmatig asresten en maak de ventilatieopeningen schoon om een goede luchtstroom te behouden. Dankzij het duurzame keramiek hoef je je geen zorgen te maken over roest.

Of je nu een doorgewinterde grillmaster bent of een beginnende barbecue liefhebber, met een Kamado til je jouw barbecue-ervaring naar een hoger niveau. Ga je voor de zwarte KAMADOXLBLACK of de groene KAMADOXLGREEN? Maak deze compleet met barbecue accessoires en jouw grillavonden zijn gegarandeerd een succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *