Pimp je keuken met een klein budget

Ben je toe aan een nieuwe sfeer in je keuken, maar is een nieuwe kopen een te grote stap? Dan hebben we een paar mooie tips voor jou! Met deze kleine aanpassingen kun je een hele andere sfeer creëren.

Keukenkastjes opknappen

De sfeer in de keuken wordt voor een groot deel bepaald door de keukenkasten. Je kan de fronten vervangen of de fronten een nieuw kleurtje geven. Je kunt nieuwe fronten kopen bij keukenleveranciers, bouwmarkten of je kunt ze op maat laten maken. Een tweede optie is om je fronten zelf te gaan schilderen. Houten fronten kun je ontvetten, schuren, een laagje grondverf geven en vervolgens schilderen. Maar let op het materiaal van de fronten, want vele zijn gemaakt van melamine. Dit vereist een andere aanpak, namelijk ontvetten → afplakken → primer → laten drogen → eerste laklaag → laten drogen → tweede laklaag.

Achterwand vervangen

Heb je op dit moment tegels als achterwand? En wil je helemaal wat anders? Dan is een goede oplossing voor jou misschien wel een spatplaat van glas of een roestvrijstalen plaat. Verwijder de oude tegels, stuc de muur opnieuw en geef de achterwand een kleurtje of juist niet. Vervolgens kun je de nieuwe plaat monteren. De achterwand is hierdoor optimaal beschermd. Bovendien zijn deze platen gemakkelijk schoon te houden.

Keukenonderdelen vervangen

Een van de goedkopere aanpassingen in de keuken is het vervangen van de kraan of handgrepen. Zo’n klein element kan jouw keuken al een andere sfeer geven. Bovendien kun je dit gemakkelijk zelf doen wanneer je een beetje handig bent. 

Toevoegen van accessoires

De keuken is ook gewoon een ruimte in je woning. Daarom kan ook de keuken worden ingericht en aangekleed. Hang bijvoorbeeld een bijzondere lamp op of kies voor wandplanken waar je je mooiste accessoires neer kan zetten. Bovendien kun je ook kiezen voor nieuwe snijplanken of een bloemetje. Kleine aanpassingen met accessoires maken het verschil.

Meer weten?

Wil je meer lezen over verschillende achterwanden, bekijk dan de blog hieronder:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *