Inductiekookplaten aansluiten op 1 fase

Veel inductiekookplaten hebben een 2-fase of 3-fase aansluiting. Als je van gas overstapt op inductie, moeten er vaak aanpassingen gedaan worden in de meterkast. Het is dan verstandig om de aanpassing in de meterkast en het aansluiten van de inductiekookplaat door een gerenommeerde elektricien te laten doen.

Gelukkig bestaan er ook inductiekookplaten met een 1-fase aansluiting. Hiervoor hoef je niets te veranderen in de meterkast, en je kunt de kookplaat gemakkelijk op een normaal geaard stopcontact aansluiten.

Hoe kan dat?

Deze kookplaten beschikken over een slimme technologie die het vermogen van de kookplaat verdeeld.  Het verschilt per merk hoe het vermogen wordt geregeld, maar in grote lijnen werkt het zo: Als alle zones, gebruikt worden, wordt het totale vermogen per zone verminderd. De maximale stand van alle zones is dan bijvoorbeeld 7 in plaats van 10. Als niet alle zones gebruikt worden kun je wel gewoon het maximale vermogen van een zone benutten.

Twee verschillende soorten 1-fase inductiekookplaten: vrijstaand en inbouw

Het voordeel van de vrijstaande inductiekookplaat, is dat je deze gemakkelijk op je aanrecht kunt neerzetten. Ook zijn ze mooi afgewerkt met een roestvrijstalen rand. ETNA biedt zo’n vrijstaande 1-fase inductiekookplaat aan.

ETNA: vrijstaande kookplaat, aansluitbaar op 1-fase.

Het voordeel van een inbouw inductiekookplaat is dat je deze mooi kunt wegwerken in je werkblad. ETNA, Bosch en Siemens bieden inbouw inductiekookplaten aan die op 1 fase zijn aan te sluiten. Wil je meer informatie over inductiekookplaten? Lees dan onze keuzegids. Of kom langs in één van onze Keukenloods winkels.

eu631bef1e-siemens-inductie-1fase
Siemens EU631BEF1E – Inbouw, aan te sluiten op 1 fase

T305ZT-inductie-1fase
ETNA kif670zt – Inbouw, aan te sluiten op 1 fase

pue611bf1e-inductie-1fase
BOSCH PUE611BF1E – Inbouw, aan te sluiten op 1 fase

pue645bb1e-inductie-1fase
BOSCH PUE645BB1E – Inbouw, aan te sluiten op 1 fase

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *