Een all black keukendesign; ja of nee?

Wanneer je een nieuwe keuken gaat aanschaffen, zijn er tal van keuzes te maken. Van de indeling tot de kleur en het materiaal van de kasten, alles komt aan bod. Eén trend die we steeds vaker zien terugkomen is het gebruik van een all black keukendesign. Een zwarte keuken heeft een stijlvolle en chique uitstraling. Maar is een all black keukendesign wel iets voor jou? In deze blog bespreken we de voor- en nadelen van een zwarte keuken en geven we tips om een all black keuken tot zijn recht te laten komen.

Voordelen van een all black keukendesign

Allereerst willen we graag benadrukken dat zwart een tijdloze kleur is die niet snel uit de mode raakt. Zo oogt het design van een zwarte keuken vaak strak, modern en tijdloos. Met zwarte accenten kun je eenvoudig een luxe sfeer creëren in je keuken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zwarte grepen, een zwarte kraan, zwarte spoelbak of zwarte accessoires.

Een ander groot voordeel van een all black keukendesign is dat het gemakkelijk te combineren is met andere kleuren. Zo staan witte muren prachtig bij zwarte kastjes en kun je ook spelen met verschillende materialen om contrast te creëren. Houten elementen geven bijvoorbeeld direct warmte aan je keuken.

H-Line AV 7030GL Black Star

Nadelen van een all black keukendesign

Toch zijn er ook wat nadelen verbonden aan een all black keukendesign. Zo kan een zwarte keuken de ruimte kleiner laten lijken dan het werkelijk is. Ook kan het ervoor zorgen dat de ruimte donkerder aanvoelt dan gewenst, vooral wanneer er weinig daglicht binnenkomt. Daarom is het belangrijk om goed na te denken over hoe je de rest van de ruimte gaat inrichten en verrichten om dit effect tegen te gaan.

Bekijk onderstaande blog voor meer tips over verlichting:

Daarnaast kunnen vuil, stof en vingerafdrukken op zwarte fronten sneller zichtbaar zijn dan op lichtere kleuren. Het is dus belangrijk om hier rekening mee te houden bij het kiezen van het juiste materiaal. Verder is het belangrijk om regelmatig schoon te maken en de keuken goed te onderhouden.

Stijlopties voor een all black keukendesign

Er zijn veel verschillende stijlopties voor een all black keukendesign. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hoogglans zwart of matzwart voor de kastdeuren en werkbladen. Ook kun je kiezen voor zwarte apparaten zoals koelkasten, ovens en magnetrons om het ontwerp compleet te maken.

Als je wilt dat jouw all black keuken er uniek uitziet, kun je ook kiezen voor accentkleuren of materialen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van houttinten voor het werkblad of open planken, die contrasteren met het zwarte ontwerp.

Touch mat zwarte hoekkeukenShowroomkeuken Alkmaar

Een all black keukendesign kan een prachtige toevoeging zijn aan jouw interieur als je op zoek bent naar een chique en stijlvolle uitstraling. Met de juiste tips en trucs kan je ervoor zorgen dat de ruimte niet donker of klein oogt, maar juist groots en modern. Bij Keukenloods.nl helpen we je graag bij het realiseren van jouw nieuwe keuken, ongeacht welk design je kiest! Maak gratis en vrijblijvend een adviesgesprek in een van onze winkels.


Bekijk ons Pinterest bord voor meer keukeninspiratie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *