Afzuigkap saai? Dan heb je deze exemplaren nog niet gezien

Een afzuigkap is onmisbaar in de keuken: die zorgt er immers voor dat de kookgeuren niet blijven hangen. Maar wat als een traditionele kap niet bij de rest van je interieur past?

Ze komen voor in verschillende modellen: Wandschouw, inbouwunit, eilandschouw, geïntegreerd, onderbouw, noem het maar op. Vaak heb je de keuze uit een paar kleuren, zoals zwart en rvs. Maar als je bijvoorbeeld een eilandkeuken hebt, kan een afzuigkap best uit de toon vallen bij de moderne uitstraling.

Eyecatcher

Of dat nu het geval is of niet, een afzuigkap als eyecatcher misstaat nooit! Deze zijn in verschillende varianten beschikbaar. We hebben er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Een leuke blikvanger: de schuine variant. Maar wist je ook dat je deze in een witte kleur kunt krijgen, zoals deze van Siemens?

Met dit exemplaar van Falmec heb je een stijlvolle lamp én afzuigkap in 1. Dit maakt ‘m stijlvol en passend voor elke keukenstijl.

Een traditionele kleur, maar in een andere uitvoering. Deze schuine kap in rvs-kleur geeft net dat beetje extra als je op zoek bent naar een unieke uitstraling met een twist.
Bekijk hier meer schuine rvs-kappen.

Dit apparaat van Siemens voert de kookgeuren op een stijlvolle manier af. Deze eilandschouw heeft rvs-elementen die de zwarte kleur breekt.

Heb jij oog voor design en wil je net wat anders voor je keuken? Deze asymmetrische kap van Falmec is zeker een twist op een reguliere versie van rvs.

Dat een zwarte afzuigkap overal mee te combineren is, bewijst deze zwarte eilandschouw wel. Deze variant versterkt de moderne uitstraling van deze keuken met gele elementen.

Dit lijkt misschien op een lamp, maar functioneert ook gewoon als afzuigkap. Je zou het bijna niet verwachten als je ‘m ziet!
Bekijk hier meer zwarte eilandschouwkappen.

Een afzuigkap hoeft dus echt niet saai te zijn. Wil je weten wat voor soorten er allemaal zijn? Kijk dan eens in de Keukenloods.nl keuzegids. Ben je al een stapje verder? Lees dan hier waar je op moet letten als je een afzuigkap aan wilt schaffen.

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Marie de Jonge schreef:

    Leuk om deze verschillende opties voor afzuigkappen te zien! Je ziet steeds vaker dat functionaliteit en design een grote invloed gaat hebben. De grote afzuigkappen die iedereen kent worden steeds minder gebruikt zie ik. Ook zijn ze minder opvallend geworden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *