Welke KitchenAid accessoires heb ik nodig voor mijn mixer?

Ook zo’n prachtige KitchenAid mixer aangeschaft?* Dan wordt het echt tijd voor zelfgemaakte worstjes, koekjes, broodjes of ijs! Maar welke accessoires heb je daar voor nodig? Hieronder vind je met welke accessoires jij en je KitchenAid mixer de heerlijkste gerechten kunnen bereiden.

IJs maken
In de warme zomermaanden is niets lekkerder dan home-made schepijs. Om dit te kunnen maken met je KitchenAid mixer, heb je de speciale roomijsmaker nodig. Dit is een speciale kom met een dubbele wand met vloeistof in de wanden. Deze dien je minimaal 15 uur in de vriezer te zetten voordat je het roomijs gaat maken. De vloeistof in de wanden bevriest dan en blijft goed koel als je je vloeibare sorbetijs erin giet. De kom wordt ook geleverd met een speciale menghaak die perfect in de kom past.

 5KICA0WH Roomijsmaker
5kica0wh

Pasta maken
Om zelf pasta te kunnen maken met je KitchenAid mixer, heb je een aantal accessoires nodig. De belangrijkste zijn de pastaroller en -snijder. Met deze accessoires kun je tagliatelle en spaghetti maken. De pastaroller is ook apart verkrijgbaar. Het speciale pasta-droogrek komt ook goed van pas voor je spaghetti en tagliatelle. Verder is er nog een aparte raviolimaker en een pasta pers. Hiermee kun je onder andere spaghetti, buccatini, rigatomi, fusilli en grote en kleine macaroni maken. De pasta pers past niet op de KitchenAid Professional mixer.

5KSMPRA Pastaroller (voor lasagnevellen) en -snijder
5KRAV Raviolimaker
5KPDR Droogrek voor pasta
5KSMPEXTA Pastapers (past niet op 5KSM7990X)
5KSMPSA Pastaroller (deeg kneden en verdunnen)

Brood maken
Om brood te maken met je KitchenAid mixer heb je niet persé extra accessoires nodig. De mixers worden allemaal geleverd met een platte menghaak en een kneedhaak. Toch zijn er een paar leuke accessoires die handig zijn als je brood gaat maken. De graanmolen bijvoorbeeld. Hiermee kun je gemakkelijk tarwe, rogge, havervlokken, gierst en andere niet-oliehoudende granen met een laag vochtgehalte malen. Ook kun je nog een speciale menghaak aanschaffen met een flexibele kant.

5KFE5T Menghaak voor modellen 5K45, 5KSM125, 5KSM175, 5KSM156, 5KMP5 en 5KPM50
5KFE7T Menghaak voor modellen 5KSM7580X, 5KSM7591X en 5KSM7990X
5KGM Graanmolen

Vlees bereiden
Altijd al zelf gehakt of worstjes willen maken? Dan heb je de volgende twee accessoires nodig. Als eerste heb je de voedselmolen nodig om het vlees te malen tot gehakt. In deze voedselmolen kun je ook kaas, groenten, gedroogd brood of fruit met stevig vruchtvlees malen. Voor het maken van worstjes heb je het worstvulapparaat nodig. Deze kun je alleen gebruiken in combinatie met de voedselmolen. Hiermee kun je allerlei soorten worsten maken. Het apparaat wordt geleverd met twee kokers (10 mm en 16 mm).

5FGA Voedselmolen
5SSA Worstvulapparaat

5ssa_2
Groente snijden en pureren:
Zoals eerder genoemd kun je de voedselmolen ook gebruiken voor het malen van groenten of fruit. Als je zacht fruit en gekookte groenten wilt pureren, kun je het beste de fruit- en groentezeef gebruiken. Dit apparaat kan ook de pitten, schillen en steeltjes scheiden van het gezeefde voedsel. Als je groente wilt schaven of snijden, is de roterende groenteschaaf en -rasp ideaal. Deze wordt geleverd met een schaaftrommel, een middelgrove rasptrommel en een grove rasptrommel. Je kunt er ook nog extra trommels bij kopen, bestaande uit een pureetrommel, julienne trommel en een fijne rasptrommel. Voor extra versiering kun je ook voor de spiraalsnijder kiezen.

5FVSP Fruit- en groentezeef
5KSM1APC Spiraalsnijder
MVSA Roterende groenteschaaf en -rasp
EMVSC Optionele trommels
5FT Voedselblad
FPPC Combinatieset

Sappen maken
Dit had je vast nog niet bedacht, maar je kunt ook verse sappen maken met de KitchenAid mixer! Een handige accessoire hiervoor is de slowjuicer. Deze is uitgebreid met drie verschillende zeefjes en een speciaal reinigingsborsteltje. Met de slowjuicer kun je naast sappen ook jam en sauzen maken. Als je voorkeur alleen naar sap van citrusvruchten gaat, kun je ook de speciale citruspers gebruiken. Deze past alleen niet op de KitchenAid Professional mixer.

5KSM1JA Slowjuicer
5JE Citruspers (past niet op 5KSM7990X)

kitchenaid-6
KitchenAid Artisan mixer met de Slowjuicer.

Warme sauzen, fondues, yoghurt of vla maken:
Ten slotte kun je ook de speciale precisieverwarmingsmengkom gebruiken. Hiermee kun je voedsel tot op 1 graden precies instellen. De kom is te gebruiken op je KitchenAid mixer maar kan ook als apart verwarmingstoestel gebruikt worden.

5KSM1CBT Precisieverwarmingsmengkom voor modellen 5KSM125PS, 5KSM175PS, 5KSM156 en 5K45SS
5KSM1CBL Precisieverwarmingsmengkom voor modellen 5KPM5, 5KSM7591X en 5KSM7990X

*Nog niet zo’n prachtige KitchenAid mixer aangeschaft? Lees dan ons artikel over de verschillende mixers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *