Welke keukenkasten kies jij?

on

Keukenkasten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen tussen onderkasten, bovenkasten, hoekkasten, maar bijvoorbeeld ook voor een kastenwand. Welke keukenkasten zijn handig en waarom? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Onderkasten

Onderkasten worden gebruikt onder het aanrechtblad. Je ziet ze terug onder bijvoorbeeld een kookplaats of spoelbak. Deze kast is verkrijgbaar met standaard deurtjes, maar ook met lades. Hierdoor kan je met deze kast eigenlijk alle kanten op. Ga je voor deurtjes dan kun je spullen kwijt op de planken in de kast, maar ook een aantal lades kunnen handig zijn in de keuken om spullen om te bergen.

Bovenkasten

Het woord zegt het eigenlijk al: bovenkasten. Deze kastjes worden boven je aanrechtblad geplaatst en zijn bijvoorbeeld heel handig voor glazen en bekers. Maar worden tegenwoordig ook veel gebruikt als open kast om accessoires in te plaatsen. Is de kast niet open? Dan heb je keuze uit verschillende soorten deurtjes zoals klepdeurtjes, schuifdeuren of glazen deurtjes.

Hoge kasten

Hoge kasten worden vaak gebruikt als uittrekkast of bijvoorbeeld een apothekerskast. Maar je ziet ze nu ook steeds vaker terug als kastenwand bij een keuken met kookeiland. In de hoge kasten wordt dan ruimte gemaakt voor een oven of magnetron. Het ziet er niet alleen super mooi uit, het is ook nog eens onwijs praktisch!

Hoekkasten

Heb je een hoekkeuken? Dan ontkom je niet aan een hoekkast. Om de loze ruimte op te vullen in zo’n hoek wordt er vaak een carrousselkast gemaakt. Over de carrousselkast schreven wij eerder al een blog.

Wel of geen carrouselkast in jouw keuken?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden voor keukenkasten of heb je nog hulp nodig? Neem dan contact op met een van onze adviseurs in de winkel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *