Welk koffiezetapparaat moet ik kopen?

Of je het nu thuis drinkt of op het werk, koffie is belangrijk. Dat kunnen we niet onder stoelen of banken steken. De één gaat voor een espresso, de ander heeft liever een cappuccino of een normale kop koffie. Maar welke je ook kiest, het koffiezetapparaat speelt een grote rol in de smaak van jouw kopje koffie.

In dit blog maken we het onderscheid tussen de inbouw koffieautomaten en de vrijstaande koffiezetters. Waar moet je over nadenken bij het aanschaffen van een koffiezetter? Wij hebben de belangrijkste elementen voor jou op een rij gezet.

kke884500m-586ce3a7a3ac0

Inbouw koffieautomaten
De inbouw koffieautomaten hebben qua populariteit de afgelopen jaren een vlucht genomen. Steeds meer mensen willen een koffieautomaat ingebouwd hebben in hun trendy keuken naast de oven of magnetron. In de meeste gevallen sluit het design van de verschillende apparaten naadloos op elkaar aan. Het is gebruikelijk om de automaten in een hoge kast of keuken kast te plaatsen.

De inbouw automaten zijn er net als de vrijstaande versies in verschillende soorten en maten. Drink je bijvoorbeeld vaak thuis koffie dan kun je kiezen voor een automaat met wateraansluiting. Kies je voor de variant die dit niet heeft dan moet je regelmatig het waterreservoir bijvullen. Verder heb je ook de keuze tussen een (gedeeltelijk) zelfreinigend apparaat of een variant waarbij je zelf het apparaat schoon houdt. Het is belangrijk om voor aankoop van het apparaat te bedenken of je hier tijd in wil investeren, omdat goed onderhoud van groot belang is voor het koffieautomaat.

Vrijstaande koffiezetters
Wanneer je een vrijstaande koffiezetter in je keuken wil hebben, is één van de belangrijkste keuzes toch wel het design. Ga je voor groot en opvallend of liever klein en compact? Over smaak valt tenslotte niet te twisten! En ben je er al uit of je een apparaat wil met bonen, pads, capsules of een gewone filter? Dit kan de smaak van jouw kopje koffie namelijk ook flink beïnvloeden. 

De variatie in koffiezetters is groot en dat kan de keuze flink lastig maken. Zorg dat je je daarom goed verdiept in de opties. Lees onze handige keuzegids voor koffiezetapparaten voor meer informatie. Heb jij advies nodig bij het maken van de keuze? Neem dan contact met ons op: 0226-355340. 

Bekijk het aanbod van vrijstaande koffiezetters en inbouw koffieautomaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *