Hoe vies is jouw keuken?

Wist jij dat er in een vaatdoekje of spons meer bacteriën zitten dan op een wc-bril van een openbaar toilet? Vies hè? Onze keukens zijn, ondanks dat er regelmatig wordt schoongemaakt, een bron van bacteriën. Opletten geblazen dus, want voor je het weet zit je een heerlijke bacterie volle maaltijd te eten…

We noemden net al het vaatdoekje of de spons. Deze bacterie vreters zijn handig en onmisbaar, maar vaak heel vies! Probeer ze daarom alleen te gebruiken voor het afnemen van tafels en het aanrecht en het laat ze verder links liggen. Laat de doekjes en sponzen goed drogen, want wanneer ze nat zijn groeit het aantal bacteriën namelijk snel. Vervang ze regelmatig en gooi ze weg of doe ze in de wasmachine. Heb je er ook al eens aan gedacht om een NAT doekje 2 minuten in de magnetron te doen? De meeste bacteriën worden dan gedood. 

Het aanrecht en de kookplaat of fornuis worden dagelijks gebruikt. Niet zo gek dat het hier stikt van de bacteriën. Probeer daarom iedere week deze oppervlakken goed te reinigen. Keuken weer opgeruimd na het koken? Haal er dan even een schoon doekje overheen. Dat scheelt al veel schoonmaak werk!

Nog zo’n vieze plek in de keuken, de spoelbak. Alle restjes van borden, pannen en bestek worden hierin afgespoeld. De etensresten blijven makkelijk in de hoekjes zitten, een feestje voor bacteriën. Dagelijks even schoonspoelen en schoonmaken met schoonmaakmiddel en je voorkomt veel viezigheid!

‘Vieze’ plekjes

Ongemerkt creëren wij veel ‘vieze’ plekjes in de keuken. Heb je bijvoorbeeld al eens gedacht aan de hygiëne in de groentelade van de koelkast, blikopeners, messenblokken en rubberen spatels? Onderzoek heeft uitgewezen dat dit de meest vieze plekken zijn. En wat dacht je van vershoudbakjes met rubberen ringen? Of accessoires van blenders en mixers?

Als je dan ook nog eens weet dat er dagelijks duizenden mensen ziek worden van bacteriën in de eigen keuken, laat je het wel uit je hoofd om even niet schoon te maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *