Deze ruimte heb je nodig voor het plaatsen van je nieuwe wasmachine

Je bent op zoek naar een nieuwe wasmachine. Hoeveel ruimte heb je nodig om deze nieuwe wasmachine te plaatsen? Er zijn een paar dingen waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een plek voor je wasmachine. In deze blog leggen wij je uit hoeveel ruimte je nodig hebt voor het plaatsen van je nieuwe wasmachine. Volg deze eenvoudige stappen en binnen de kortste keren ben je klaar om je eerste lading was te draaien.

Vind de perfecte locatie

Voordat je begint, is het belangrijk om een geschikte plek te vinden voor je wasmachine. Zoek een stevige ondergrond en zorg ervoor dat de machine in de buurt staat van een watertoevoer, waterafvoer en een geaard stopcontact.

Ruimte die nodig is

Houd er rekening mee dat je voldoende ruimte hebt voor de aanvoer- en afvoerslangen. Over het algemeen wordt aanbevolen om ten minste 60 centimeter aan beide zijden van de machine vrij te houden. Dit biedt ruimte voor het openen van de deur, het laden en lossen van de was en eventuele onderhoudswerkzaamheden. Het is raadzaam om de specifieke richtlijnen van het merk te raadplegen, aangezien de benodigde ruimte kan verschillen tussen verschillende modellen en merken wasmachines.

Verwijder de transportbouten

Bij het uitpakken van je nieuwe wasmachine zie je transportbouten aan de achterkant van het apparaat. Deze bouten zijn bedoeld om de trommel op zijn plaats te houden tijdens het transport. Het is van essentieel belang dat je deze transportbouten verwijdert voordat je de machine installeert. Raadpleeg de handleiding voor specifieke instructies en bewaar deze bouten voor eventueel toekomstig gebruik.

Sluit de aanvoer- en afvoerslang aan

Sluit de watertoevoerslang aan op zowel de kraan als de wasmachine. Zorg ervoor dat de aansluitingen stevig vastgedraaid zijn en controleer op lekkages. De waterafvoerslang moet in de afvoerbuis worden gestoken, waarbij je ervoor zorgt dat deze 10-20 centimeter in de buis hangt om lekkages te voorkomen. Als je de afvoerslang van je wasmachine en wasdroger op dezelfde afvoer wilt aansluiten, kun je een Y-stuk gebruiken.

Overweeg een waterstop

Als je wasmachine geen ingebouwde waterbeveiliging heeft, is het verstandig om een aquastop te kopen. Deze stop zorgt ervoor dat de watertoevoer wordt geblokkeerd als er te veel water de machine binnenstroomt of in geval van een defect. Dit voorkomt lekkages en biedt extra gemoedsrust.

Sluit de wasmachine aan op een geaard stopcontact

Steek de stekker van de wasmachine in een geaard stopcontact om kortsluiting te voorkomen. Controleer of het stopcontact twee metalen pinnetjes boven en onder heeft, wat duidt op een geaarde aansluiting.

Gebruik een trekschakelaar (indien nodig)

Als je van plan bent om je wasmachine in een vochtige ruimte, zoals de badkamer, te plaatsen, overweeg dan het gebruik van een trekschakelaar. Deze waterdichte elektriciteitsaansluiting zorgt voor extra veiligheid en voorkomt kortsluiting door waterdamp.

Zet de wasmachine waterpas

Als laatste stap is het belangrijk om de wasmachine waterpas te zetten. Schuif de machine naar zijn uiteindelijke positie en gebruik een waterpas om ervoor te zorgen dat deze horizontaal staat. Verstel indien nodig de poten van de machine totdat hij volledig waterpas staat. Een Samsung wasmachine dien je ook nog te kalibreren, je kunt hiervoor de instructies in de handleiding volgen.

Als je deze stappen volgt kan de installatie niet meer mislukken. Ben je nog op zoek naar een nieuwe wasmachine die perfect past bij jouw behoefte? Onze collectie wasmachines biedt een breed scala aan modellen, functies en capaciteiten. Ook ben je bij Keukenloods naast keukens en wasmachines aan het juiste adres voor een bijkeuken waar jouw wasmachine en droger perfect in passen.

Mocht je nog vragen hebben kun je contact met ons opnemen. Ook kun je natuurlijk langskomen in een van onze filialen. Onze specialisten staan klaar om je te begeleiden en al je vragen te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *