Binnenkijken bij de familie Weel

Wij namen een kijkje in de prachtige nieuwe keuken van Leontien en Sjoerd Weel. Zij wonen met hun dochter (2) in Schellinkhout en hebben het afgelopen jaar flink verbouwd. Natuurlijk hoorde daar ook een nieuwe keuken bij. Benieuwd naar waarom zij voor deze keuken en Keukenloods hebben gekozen? Lees verder en kom binnenkijken bij de familie Weel!

Eerst naar een andere keukenzaak
‘’We hadden eerst een offerte opgevraagd bij een andere keukenzaak. Toen zag ik op de website van Keukenloods dat je daar je offerte kon laten checken. Ik dacht: wie niet waagt, die niet wint.”

”We wisten al dat we zwarte fronten wilden met een bruine gloed in combinatie met een wit blad. We wilden geen bovenkastjes, omdat we het ruimtelijk en strak wilden houden. Het bleek dat Keukenloods exact hetzelfde kon leveren, maar dan een stuk goedkoper. Ook had ik het idee dat er meer keuzemogelijkheden waren: meer werkbladen bijvoorbeeld.”

De verkoper dacht goed met ons mee en nam de tijd.”
‘’Bij Keukenloods Zwaag zijn we heel goed geholpen door Justin, een hele leuke verkoper. Justin heeft de keuken eerst vanuit al onze wensen opgemaakt en vervolgens deden we hierin een aantal concessies. We hebben voor een composiet blad gekozen, in plaats van keramisch. De Le Mans kast hebben we eruit gelaten, hierdoor hebben we ook meer ruimte.”

”Onze offerte bestond eerst qua apparatuur uit een A-merk. We hebben samen gekeken welke kwaliteit en dezelfde functies andere merken hadden, en zo opnieuw de apparaten gekozen. Zo hielden we het betaalbaar voor onszelf en zijn we toch op een hele mooie keuken uitgekomen.”

‘’Waar ik het meest over twijfelde was het werkblad. In de winkel zie je zoveel kleuren en opties, maar ik vond het lastig om dat voor me te zien in de keuken. In de winkel konden we het wel zien op een digitale zuil, maar ik ben alsnog twee keer teruggegaan om te kiezen. Justin nam goed de tijd.”

3D tekening
‘’Ik vond het wel lastig inschatten hoe het er uiteindelijk uit zou komen te zien. Ook al had ik het getekend op een plattegrond en uitgemeten. Ik had ook de visualisatie nodig. Gelukkig werd er bij Keukenloods.nl een 3D tekening gemaakt.’’

Een open keuken met veel ruimte
‘’We hebben niet gekozen voor een eilandkeuken, omdat we het echt ruimtelijk wilden houden. Ook hebben we in de ruimte naast de keuken veel plek voor een grote eettafel en in de toekomst een nog grotere tafel. Als we een feestje hebben zetten we statafels neer.’’

Keuken zelf monteren
‘’De keuken had gelukkig een korte levertijd. Vanaf het moment van inmeten heeft het ongeveer 8 tot 10 weken geduurd. We hebben de montage niet door Keukenloods laten doen, maar Sjoerd is heel handig en heeft dit samen met een vriend gedaan die hier verstand van heeft. De keuken stond met 1,5 dag.”

Mooiste apparaat in de keuken
‘’Wat ik heel gaaf vind, is de afzuigkap in het plafond. Het resultaat vind ik echt ontzettend vet. We hebben getwijfeld of we de oven beneden wilden plaatsen, maar dat vonden we toch niet handig met onze dochter. Voor de veiligheid hebben we deze nu hoog geplaatst. Ook de schoonmaakmiddelen staan bovenin, zo kan ze er nooit per ongeluk bij.”

Toch een spatrand
‘’We hebben later nog de spatrand besteld. Eerst hadden we hier niet voor gekozen, want we wilden de keuken zo strak mogelijk. Nu met de plint vind ik het heel mooi, het is echt af.’’

Tip
‘’Als tip voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe keuken wil ik meegeven: luister naar het advies van de verkoper. Justin dacht ontzettend goed mee: over het indelen van de lades en kastjes, de groepen in de meterkast voor de afzuigunit en de inductiekookplaat en met het kiezen van de juiste Quooker: wij hebben nu een warmtepomp en dan is het belangrijk dat je het juiste Quooker reservoir uitkiest.’’

Strak, modern en tijdloos
‘’De stijl van de keuken zou ik omschrijven als strak, modern en tijdloos. Het was een pittige verbouwing, maar we wonen hier nu zo fijn. Deze prachtige keuken is de kers op de taart. De volgende keer zou ik zeker weer voor Keukenloods kiezen.’’

Details van de keuken
Fronten: Fijn eiken zwart UV matlak
Werkblad: Composiet – Calacatta Classic gepolijst
Spoelbak: Caressi CAPP50R10
Vaatwasser: Indesit D2IHD524A
Inductiekookplaat: Bertazzoni P905I2M30NV
Kraan: Quooker Fusion Square KFSRVS
Plafondunit: AEG DCK6980HM
Oven: Zanussi ZVEKM6KN
Koelkast: Zanussi ZRAK10FS3

Hopelijk heb je na het binnenkijken bij de familie Weel ideeën op kunnen doen voor jouw eigen keuken. Wil je nog meer inspiratie? Kom langs in een van onze showrooms! Maak een afspraak voor persoonlijk advies: onze specialisten staan voor je klaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *