Alles over de vaatwasser 45 cm

Wat als je graag een vaatwasser wilt, maar je hebt niet veel ruimte tot je beschikking? In dit geval kan een smalle vaatwasser van 45 cm een goede oplossing zijn. Vaatwassers heb je namelijk in verschillende afmetingen. Ter vergelijking: een gemiddelde vaatwasser is 60 cm breed. Voordat we hier alles over vertellen, laten we zien dat je vaatwassers door de verschillende maten kunt verdelen in 3 categorieën.

Een standaard formaat vaatwasser:

  • 60 cm breed
  • 80 tot 85 cm hoog
  • Biedt ruimte voor 12 tot 15 couverts

Hoge (XXL) vaatwasser:

  • 60 cm breed
  • 82 tot 92 cm hoog
  • Het aantal couverts is vaak niet groter dan bij een standaard formaat, maar de vaat krijgt wel meer ruimte zodat je makkelijker grote borden en pannen kunt plaatsen.

Smalle vaatwasser:

  • 45 cm breed
  • 80 tot 85 cm hoog
  • Biedt ruimte voor 9 tot 10 couverts

Hieronder zullen we alles over de vaatwasser 45 cm vertellen.

Voordelen
We hebben het hierboven al even vermeld: een vaatwasser met een breedte van 45 cm is handig, omdat deze niet veel ruimte inneemt. Deze smalle vaatwasser is daarom geschikt voor kleinere keukenkastjes en voor andere smallere plekken. Dit is dus perfect voor een kleine woning als een studio of een klein appartement. Maar ook voor 1 of 2 persoonshuishoudens is deze smalle vaatwasser zeer geschikt. Met minder personen heb je weinig afwas. Het is niet erg zuinig om de vaatwasser halfvol aan te doen, dus doe je dit pas na een paar dagen. Je vaatwasser zou kunnen gaan stinken of je wilt servies gebruiken wat vies in de vaatwasser staat. Met een smalle vaatwasser heb je al deze problemen niet.

Een ander voordeel is dat een smalle vaatwasser vaak zuiniger is omdat er minder servies schoongemaakt hoeft te worden. Ook duren de programma’s een stuk korter, waardoor er minder water en energie verbruikt wordt. Tevens hoef je met een vaatwasser van 45 cm niet meer met de hand af te wassen, wat je tijd en werk scheelt.

Nadelen
Er zitten ook een paar nadelen aan een vaatwasser van 45 cm. Hierin passen minder couverts dan in een normale vrijstaande vaatwasser. Met maximaal 10 couverts heb je minder ruimte voor je vaat. En wanneer je veel visite hebt gehad, past niet alles er in. Tevens past door de smalle afmetingen grote vaat soms minder goed.

Ten slotte: mocht je voor een smalle vaatwasser willen gaan, ben je beperkter in je keuze omdat het assortiment kleiner is. Dit kan nadelig zijn als je voorkeur hebt voor een bepaald merk met bepaalde functies bijvoorbeeld.

Inbouw of vrijstaand
Er zijn verschillende soorten smalle vaatwassers, namelijk: de vaatwasser 45 cm inbouw en de vaatwasser 45 cm vrijstaand. Heb je in je keuken geen plek voor het inbouwen van een vaatwasser? Ga dan voor een vrijstaande vaatwasser. De modellen in het assortiment hebben verschillende specificaties en er zit verschil in het gebruiksgemak. Wil je een model met een intensief programma, eco, snel spoelen of 60-min programma? Of vind je het belangrijker dat je de onder- of bovenkorf kunt verstellen? Deze opties heb je allemaal. Veel vaatwassers van 45 cm hebben dezelfde functionaliteiten als die van een standaard formaat vaatwasser.

Op de website van Keukenloods.nl kun je verschillende modellen van 45 cm vaatwassers bekijken en vergelijken. Wil je meer weten over dit onderwerp? Lees onze vaatwasser keuzegids. Heb je nog vragen? Stel ze aan onze experts! Neem contact met ons op en wij proberen al je vragen te beantwoorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *