5 recepten die je kunt bereiden met een combimagnetron

Een combimagnetron is een zeer handig hulpmiddel in de keuken. Het biedt zowel de snelle en handige kookmogelijkheden van een magnetron als de traditionele bak- en grillmogelijkheden van een oven. Door de combinatie van deze functies kan een combimagnetron diverse soorten voedsel bereiden. De combimagnetron is daarmee handig voor zowel de snelle eter, als de echte thuiskok. Hieronder hebben wij 5 recepten die je kunt bereiden met een combimagnetron.

1. Gepofte aardappel met zure room en bieslook

2 stuks – ca. 10-15 minuten

Ingrediënten:

  • 2 middelgrote aardappelen
  • 2 el zure room
  • 1 el gehakte bieslook

Bereidingswijze:

Was de aardappelen goed schoon. Prik er vervolgens een aantal gaatjes in met een vork. Leg de aardappelen daarna in een platte magnetronschaal (of op een bord). Zet de schaal in de combimagnetron en verwarm deze gedurende 8-10 minuten op de magnetronstand – 800 Watt. Draai de aardappelen halverwege de bereidingstijd een keer om. Controleer na de bereidingstijd of de aardappelen gaar zijn. Zo ja, snijd de aardappelen open en voeg een lepel zure room toe aan elke aardappel. Bestrooi met gehakte bieslook en de gepofte aardappelen met zure room en bieslook zijn klaar om te serveren.

2. Mac & Cheese

2 porties – ca. 7 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kopje macaroni
  • 1 kopje water
  • ½ kopje melk
  • 1 kop versnipperde of geraspte cheddar cheese
  • 2 el roomkaas
  • 2 el boter
  • 2 snufjes peper en zout
  • 2 snufjes knoflookpoeder
  • 2 snufjes uienpoeder
  • 2 snufjes chilipoeder

Bereidingswijze:

Voeg de kopjes macaroni en water samen met de snufjes zout in een grote magnetronbestendige schaal. Plaats de schaal in de combimagnetron gedurende 4-5 minuten op de magnetronstand – 800 Watt. Giet, wanneer de macaroni gaar is, het overtollige water af. Meng daarna de melk, kaas, boter, kruidenkaas en kruiden door de gekookte macaroni en plaats het geheel terug in de magnetron. Verwarm het geheel nog eens 2 minuten op 800 Watt. Hierna nog een keer goed roeren en de Mac & Cheese is klaar om te serveren.

3. Geroosterde groenten en kippenpootjes

2 porties – ca. 35-40 minuten

Ingrediënten:

  • 2 kippenpootjes
  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de combimagnetron voor met de ovenstand op 200 graden. Snijd ondertussen de courgette in blokjes, de paprika in reepjes, snipper de ui en hak de knoflook fijn. Meng het geheel in een kom met een scheutje olijfolie en breng op smaak met een beetje peper en zout. Verdeel de groenten vervolgens over een bakplaat en leg de kippenpootjes er bovenop. Plaats de bakplaat in de combimagnetron en verwarm het geheel gedurende 30-35 minuten op de ovenstand.

4. Gevulde paprika

2 porties – ca. 45 minuten

Ingrediënten:

  • 2 grote rode paprika’s
  • 200 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 240 ml water
  • 120 ml tomatensaus
  • 22 gram geraspte kaas
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Verwarm de combimagnetron voor met de ovenstand op 180 graden. Kook hierna de rijst volgens de aanwijzingen van de verpakking. Snijd de bovenkant van de paprika’s af en verwijder de zaadlijsten. Pel en snipper de ui en hak het knoflookteentje fijn. Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook op middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak tot het bruin is. Meng daarna de gekookte rijst en tomatensaus door het gehakt mengsel en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout. Vul de paprika’s met het mengsel en zet ze in een ingevette ovenschaal. Bestrooi het geheel met een beetje geraspte kaas en bak de gevulde paprika’s gedurende 30-35 minuten op de ovenstand.

5. Hartige taart met broccoli en kip

2 porties – ca. 45 minuten

Ingrediënten:

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram kipfilet
  • 125 gram champignons
  • 1 broccoli
  • 1 ui
  • 100 gram brie
  • 62,5 gram crème fraîche
  • cashewnoten (ongezout)
  • ½ pakje mix voor champignonsaus
  • paneermeel
  • scheutje olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze:

Snijd de broccoli in roosjes, verwijder het onderste deel van de stronk en snijd de stronk in stukjes. Kook in een pan met water de broccoliroosjes en stukjes stronk in 5 á 10 minuten zacht en giet af.

Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien. Bedek de bodem en de wanden van een ingevette ovenschaal met bladerdeeg. Prik om de taart luchtig te houden met een vork een aantal gaatjes in het bladerdeeg, zowel op de bodem als in de wand.

Snijd intussen de kipfilet, de champignons en de ui in stukjes. Verhit vervolgens een beetje olijfolie in een koekenpan en braad de kip aan, voeg daarna de champignons en ui toe.

Het is tijd om de champignonroomsaus te maken. Kijk op het pakje van de champignonroomsaus hoeveel water daarvoor nodig is en doe in verband met de hoeveelheden de helft daarvan bij de kipfilet. Strooi vervolgens het halve zakje champignonsaus ook in de pan. Roer het geheel goed door elkaar totdat er een champignonsaus ontstaat. Voeg daarna de crème fraîche toe.

Snijd de brie in stukjes en voeg deze ook toe aan de koekenpan. Laat de brie al roerend zachtjes smelten. Als de saus te dun is, kun je het binden met wat allesbinder of een beetje extra brie. Voeg als laatste de gekookte broccoli en cashewnoten toe. Maak het geheel af met een beetje zout en peper naar smaak.

Schep het geheel over in de met bladerdeeg bedekte ovenschaal. Klap het deeg dat eventueel boven de rand uitsteekt over de vulling. Doe het geheel 20 minuten in de combimagnetron, op 225 graden en vol vermogen.

Eet smakelijk!

Hopelijk is een van deze 5 recepten die je kunt bereiden met een combimagnetron helemaal jouw ding! Heeft jouw combimagneton het helaas begeven of ben je op zoek naar een nieuwe? Op onze website vind je veel verschillende modellen. Naast de combimagnetron bieden wij bijvoorbeeld ook solo magnetrons, magnetrons met grill, inbouw magnetrons en vrijstaande magnetrons. Heb je een specifieke vraag of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze experts of kom langs in één van onze winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *