Quooker kraan kopen? Wij loodsen je er doorheen!

Met een Quooker heb je direct kokend water uit je kraan. Het gemak van kokend water in een handomdraai is handig voor bijvoorbeeld het zetten van thee, het blancheren van groenten of het steriliseren van keukengerei. Een Quooker is bijna niet meer weg te denken in huidige moderne keukens. Quooker-kranen heb je in verschillende uitvoeringen. Bij het kiezen van een Quooker-kraan moet je rekening houden met functionaliteit, installatie compatibiliteit (kraangaten), veiligheidsfuncties en stijl en design. Lees verder voor alle info die je nodig hebt om de juiste keuze te maken. Quooker kraan kopen? Wij loodsen je er doorheen!

1- of 2-gats kraan

Quooker heeft 1-gats en 2-gats kranen beschikbaar. 1-gats verwijst naar een type Quooker-kraan dat ontworpen is om in één enkel gat in het aanrechtblad of de spoelbak te worden geïnstalleerd. Dit is één kraan die direct kokend water biedt, samen met warm en koud water. Een 1-gats kraan combineert esthetiek en functionaliteit. De meeste modellen van Quooker zijn 1-gats kranen.

Naast Quooker 1-gats kranen zijn er ook kranen met 2 gaten beschikbaar. Dit is een set van 2 kranen: een kraan voor kokend water en een aparte kraan voor warm en koud water. Dit kan handig zijn als je de voorkeur geeft aan een meer traditionele uitstraling of als je al een bestaande 2-gats installatie hebt. Of als je twee kranen gewoon handiger vindt. De Nordic Twintaps zijn 2-gats kranen.

Welke Quooker-kranen zijn er?

Waar Quooker ooit begon met één kraan, bestaat er inmiddels de mogelijkheid om te kiezen uit meerdere kranen. We zetten ze hieronder op een rijtje.

Quooker Flex
De Quooker Flex wordt vaak genoemd als één van de favoriete kokendwaterkranen. Deze kraan kan worden aangesloten met warm, koud en kokend water en heeft een flexibele uittrekslang. Dit maakt het afwassen en schoonmaken van de keuken een stuk eenvoudiger en je kunt grote pannen zonder problemen vullen met water. Met een CUBE reservoir heb je ook koel bruisend water tot je beschikking. Het gebruiksgemak, de veelzijdigheid en het aantrekkelijke ontwerp maken de Quooker Flex tot een populaire keuze.

De Quooker Flex is beschikbaar in verschillende uitvoeringen: black, chroom, RVS, Gunmetal en Rosé koper. Qua model is de Flex alleen verkrijgbaar in round.

Quooker Fusion
Ook met de Quooker Fusion haal je alles uit één kraan: koud, warm en kokend water. Deze is ook uit te breiden met koel bruisend en gefilterd water.

De Quooker Fusion is verkrijgbaar in: black, RVS, Gunmetal, messing, chroom, Rose koper, goud verguld en goud 24 kt verguld. Qua model kun je kiezen uit round of square. Houd je van een klassieke uitstraling? Dan kun je ook nog kiezen voor de classic uitvoering.

Quooker Nordic Twintaps
Het voordeel van Quooker twintaps kranen is dat je twee verschillende kranen krijgt in hetzelfde design. Eén kraan is een mengkraan voor warm en koud water, terwijl de andere kraan kokend water kan leveren. Daarnaast kunnen sommige Quooker twintaps kranen ook worden uitgebreid met een CUBE, waarmee je koel bruisend en gefilterd water hebt. Hierdoor kun je één kraan gebruiken voor gewoon koud water en de andere kraan voor kokend water.

De Quooker Nordic Twintaps zijn verkrijgbaar in chroom en RVS. Je kunt vervolgens kiezen uit een round of square model.

Quooker Nordic single tap
De Quooker Nordic Single Tap is een losse kraan die alleen kokend water levert. Het is een eenvoudige en compacte optie voor wie alleen behoefte heeft aan kokend water in de keuken.

De Quooker Nordic single tap kranen zijn verkrijgbaar in chroom en RVS. Qua model heb je de keuze uit een round of square model. Liefhebbers van een klassiek model kunnen ook nog kiezen voor de classic uitvoering.

Quooker Front
De Quooker Front is de nieuwste toevoeging aan het assortiment van Quooker-kranen.
In tegenstelling tot andere Quooker-kranen, heeft de Front een handgreep aan de voorkant voor het regelen van warm en koud water. Dit zorgt voor een strakke en minimalistische uitstraling in de keuken. Naast het leveren van koud, warm en kokend water, biedt de Front ook de optie voor gekoeld water. Met zijn opvallende ontwerp en functionaliteit is de Quooker Front een goede keuze voor elke moderne keuken.

De Quooker Front is standaard uitgevoerd in het model square en je kunt kiezen uit RVS en black.

Ander merk kraan op een Quooker reservoir

Een Quooker reservoir is een apparaat dat wordt gebruikt in combinatie met een Quooker kraan om direct kokend water te leveren. Het reservoir is het onderdeel van het Quooker-systeem dat het water op hoge temperatuur houdt en klaar maakt voor gebruik.

Een andere kraan kan niet op een Quooker reservoir worden geplaatst. Een combinatie met andere kranen kan de prestaties en veiligheid van het systeem beïnvloeden. Ook kan het aansluiten van een andere kraan op een Quooker reservoir leiden tot het vervallen van de garantie. Quooker geeft namelijk garantie op het gebruik van hun eigen kranen in combinatie met hun specifieke reservoirs.

Jij mag kiezen!

Hopelijk kun je nu de juiste keuze maken en weet je welke Quooker-kraan het beste bij jou en je keuken past. Quooker kraan kopen? Wij loodsen je er doorheen! Heb je na het lezen verder nog vragen? Neem contact op met onze specialisten of kom langs in één van onze winkels. Wij helpen je graag! We wensen je alvast veel plezier met je nieuwe Quooker-kraan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *