3 Tips voor het monteren van de keuken

Het monteren van een keuken doe je niet zo 1,2,3. De meeste mensen besteden dit dan ook uit aan een ervaren klusser. Maar natuurlijk kun je het ook zelf doen. In dat geval zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden:

1. Oude keuken verwijderen

Leuk! De nieuwe keuken is gekocht en over een niet al te lange tijd wordt de keuken inclusief apparatuur bezorgd. Logischerwijs moet eerst de oude keuken worden verwijderd. Appeltje eitje, zou je denken. Maar daar vergis je je snel in!

Het is verstandig om eerst een sloopplan te maken. Misschien hoef je niet alles te slopen. Ook moet je beslissen of je de oude keuken gaat demonteren of slopen. In het geval van demonteren, kun je het oude keukenblok soms nog ergens anders voor gebruiken. Als werkbank in de garage bijvoorbeeld. Of als hij nog in goede staat is, kun je hem misschien verkopen. Als je gaat slopen, is het handig om een grote afvalcontainer te huren om de oude keuken in te dumpen.

Bij het verwijderen van de oude keuken moet je goed rekening houden met de waterleiding, gasleiding en elektriciteitsaansluitingen. Houdt deze altijd intact! Ook als deze later verplaatst moeten worden.

Ten slotte gaat veiligheid boven alles. Gebruik het juiste (professionele) gereedschap en draag een veiligheidsbril, schoenen met stalen neuzen en werkhandschoenen.

2. Voorbereiden op nieuwe keuken

Heeft de nieuwe keuken dezelfde opstelling als de oude? Dan hoef je niet veel aan te passen. Check wel alle maten, het komt namelijk nauwelijks voor dat de nieuwe keuken precies dezelfde afmetingen heeft als de oude.

Kies je voor geheel nieuwe opstelling? Dan is de kans groot dat de waterleiding, gasleiding of stopcontacten omgelegd moeten worden. Laat dit altijd door een professional doen, tenzij je dat zelf bent!

Zorg ook dat de ruimte waarin de nieuwe keuken wordt geplaatst, leeg is. Zo heb je alle ruimte om de nieuwe keuken te installeren en is de kans kleiner dat je per ongeluk iets sloopt wat heel moest blijven.

3. Plaatsen van de nieuwe keuken

De voorgaande stappen goed doorlopen? Dan ben je nu klaar om de nieuwe keuken te ontvangen en te installeren. Succes! Houd er wel rekening mee dat in veel gevallen de handleidingen summier zijn en dat ervaring dan erg handig is.

Als je een voorraadkeuken hebt besteld, dan zal het monteren makkelijker zijn. Deze keukens bestaan namelijk al uit voorgemonteerde kasten.

Wil jij geen risico lopen dat het eventueel mis gaat bij het monteren? Kies er dan voor om de keuken te laten monteren door Keukenloods.nl. Wij hebben kundige monteurs die binnen een kort tijdsbestek de keuken perfect installeren.

Heb jij naar aanleiding van dit blog nog vragen? Stel deze dan in de reacties onder dit bericht! 

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Kiki Wals schreef:

    Hartelijk bedankt voor deze tips! Straks ge ik mijn huis verbouwen en eerlijk gezegd was ik een beetje bang om dat te doen omdat er zoveel details zijn en je alles in aanmerking moet nemen. Ik wilst niet dat bij het verwijderen van de oude keuken waterleiding, gasleiding en elektriciteitsaansluitingen moeten intact gehouden worden zelfs als ik die wil vervangen. Nu ben ik op zoek naar verschillenden kunststof leidingsystemen en hopelijk zal alles over straks zijn 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *