Zo maak jij de BBQ zomerklaar!

Heb jij je barbecue ook maanden niet gebruikt? Dat is niet gek, want de meeste mensen gebruiken hun barbecue niet in de wintermaanden. Ondanks dat het échte mooie weer nog even op zich laat wachten, is het goed om op tijd te beginnen met het zomerklaar maken van barbecue.

Een veel gemaakte fout is om de barbecue op de dag dat je hem wilt gebruiken, uit de berging te halen. Het is slim om hem eerst even te testen en schoon te maken voordat je hem in gebruik neemt. Want het is zonde als je een gezellige barbecue hebt gepland, maar de barbecue zelf blijkt het niet meer te doen!

1. Doet alles het nog?

Check voor je de barbecue schoon gaat maken even of alles nog werkt. Staat de barbecue nog stabiel en gaat hij nog eenvoudig aan? Controleer bijvoorbeeld bij een gasbarbecue of er vlammen uit de barbecue komen.

2. Schoonmaken

Veeg de buitenkant schoon met een zachte doek. Vervolgens is de binnenkant aan de beurt. Maak de grill schoon met een beetje zeep, water en een borstel. Spoel hem wel goed af, want je wilt niet dat je eten een gekke (zeep)smaak krijgt. Reinig vervolgens de branders met een borstel en maak de kuip waar de asresten in terecht komen schoon.

Laat na het schoonmaken je barbecue goed drogen voor je er een beschermhoes overheen doet. Dit kan er voor zorgen dat er uiteindelijk schimmel ontstaat en dan is het schoonmaakwerk voor niets geweest.

En dan rest ons niks anders dan te zeggen: Geniet van de eerste barbecue van het jaar!

Meer tips voor het schoonmaken van je barbecue:

Tips om je barbecue schoon te krijgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *