Wonen en Design Beurs 2022

Van dinsdag 4 tot en met zondag 9 oktober vindt de VT Wonen & Design Beurs plaats. Dit is de plek waar je moet zijn om inspiratie op te doen voor de inrichting van je huis. Je kunt hier ronddwalen, de nieuwste trends spotten en bij verschillende merken ook producten kopen. Dit jaar is de beurs extra bijzonder: na 2 jaar afwezigheid vindt het event eindelijk weer plaats! Donderdag 6 oktober waren wij van Keukenloods.nl aanwezig en in dit artikel lees je alles over ons bezoek.

Het grootste woonevenement van Nederland vindt dit jaar plaats op een nieuwe locatie: de EXPO Greater Amsterdam. Dit biedt met maar liefst 25.000 m2 plaats voor bijna 200 bekende en nieuwe woonbedrijven die met trots hun nieuwe wooncollecties presenteren. Dit jaar zagen we vooral veel retro geïnspireerde keukens, pasteltinten, meubels en accessoires in bijzondere vormen en het combineren van verschillende materialen.

Handgemaakte keuken
We beginnen met een prachtige handgemaakte keuken. Deze heeft een prachtig groen marmeren werkblad, welke van quartz natuursteen is gemaakt. De fronten van donker hout passen hier perfect bij en zorgen voor een mooi contrast met het werkblad. De inductiekookplaat van Gaggenau sluit naadloos aan op het werkblad en de rosékleurige pannen maken het helemaal af.

ORGNL
Hier zie je de prachtige snijplanken van het merk ORGNL Art Design. Deze kleurrijke creaties met edelstenen look zijn geïnspireerd door de natuur en het universum. Wil je meer kleur en sfeer aanbrengen in je keuken of ben je op zoek naar een uniek inspirerend kunstwerk? Neem eens een kijkje bij dit merk. Met de hand beschilderde borrelplanken maak je indruk op familie en vrienden door diverse hapjes op unieke wijze te presenteren. Het zijn echte blikvangers voor op tafel en ook een origineel geschenk om cadeau te geven.

Op maat gemaakte lampen
Het merk Kuvalight ontwerpt op maat gemaakte lampen. Boven het werkblad zie je de hanglamp Parallel: dit is een moderne strakke lamp gemaakt van bamboe. De lamp is er in twee uitvoeringen: dimbare verlichting naar beneden schijnend en daarnaast de optie om ook het plafond aan te lichten met wit en gekleurd licht. Beide opties kunnen een mooie sfeer creëren in je keuken.

Retro keukenapparatuur
Denk je aan retro keukenapparatuur, dan denk je aan SMEG en Kitchenaid. Deze merken konden op de beurs niet ontbreken. Hou jij ook van de jaren 50 look? Met deze apparaten en keukenmachines geef je jouw keuken een mooi vintage accent. 

Eén van de eerste keukens
Als we het dan toch over de keukenstijl van vroeger hebben: hoe leuk is het om deze oude keuken uit 1937 te zien? Dit is een slim systeem van losse elementen waarmee in elke ruimte de ideale keuken kon worden gebouwd.

Basic greige
Met deze keuken in je woning trek je zeker de aandacht. De kleur van deze keuken is een combinatie van beige en grijs: greige. De greige tint is doorgetrokken in het werkblad en de volledig greeploze kastjes zorgen niet alleen een strakke look, maar bieden ook veel opbergruimte. Een koperen Quooker, koffiemachine en andere accessoires in deze tinten maken deze keuken helemaal af.

Wave afzuigkappen
De afzuigkappen van Wave zijn afgewerkt met leer, hout en andere exclusieve materialen. Wave biedt design op maat waardoor je een statement maakt in je keuken. Wil je iets anders dan de standaard afzuigkap in je keuken? De producten van Wave hebben de allure die past bij de hedendaagse keukens.

Pastel, verschillende materialen en vormen
Hoe geweldig is deze keuken? De kleuren, meubels, accessoires, materialen en vormen: alles is prachtig op elkaar afgestemd wat de ruimte een unieke uitstraling geeft waar je naar blijft kijken.

Houten keuken
Deze houten keuken straalt veel rust uit. Bijzonder zijn de stoelen in de vorm van boomstammen. Tip: om te voorkomen dat veel hout eentonig wordt, kun je andere materialen toevoegen: steen, leer, rotan en beton zijn een goede match. In de open vakken kun je mooie spullen neerzetten. Om te zorgen dat het geen chaos wordt selecteer je maximaal drie kleuren die bij elkaar passen en combineer items in die kleuren.

Wandtegels
De wandtegels in deze keuken in ‘Marrakesh’ in de kleur antraciet mat geven de keuken een mooi accent. De keukenfronten in donkergroen ultramat kleuren prachtig bij het werkblad en de tegels.

Hopelijk heb je na het lezen van ons artikel wat inspiratie op kunnen doen voor je eigen keuken! Welke keuken vind jij het mooiste? Ga voor meer showroomkeukens naar onze website of kom langs in een van onze winkels en laat je persoonlijk adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *