Welk keukenfront kies jij?

Een keukenfront bepaalt voor het grootste gedeelte de uitstraling van je keuken. Maar het is best lastig om te bepalen voor welke  fronten je nu moet gaan, want ze zijn er in allerlei soorten en materialen. Om jou tijdens je zoektocht naar een nieuwe keuken alvast een beetje op weg te helpen, zetten wij de meest voorkomende fronten even voor je op een rijtje.

MDF en spaanplaat

De meest voorkomende soort fronten zijn de fronten van spaanplaat en MDF. Deze houtsoort is relatief goedkoop en heeft een prima kwaliteit. Het verschil tussen MDF en spaanplaat is dat MDF een net iets betere kwaliteit heeft. Deze houtsoorten kunnen wel slecht tegen vocht en warmte en worden daarom altijd afgewerkt met een extra laagje om vochtwerend te worden. Dit laagje kan bijvoorbeeld fineer, folie of een laklaag zijn.

Folie

Prijstechnisch is een frontje afwerken met folie een goede optie. Het is daarnaast ook onderhoudsvriendelijk, maar heeft ook enkele nadelen. Het materiaal is namelijk wel gevoelig voor warmte en vocht. En dat kon nog wel eens problemen opleveren in een keuken.

Fineer

Bij fineer wordt er een toplaagje hout op bijvoorbeeld MDF geplaatst. Hierdoor is er met fineer heel veel mogelijk qua uitstraling. Fineer is daarnaast onderhoudsvriendelijk en krasvast.

Lak

Op dit moment is het aflakken van keukenkastjes in hoogglans erg populair. Maar ook in lak zijn verschillende dingen mogelijk zoals bijvoorbeeld matglans en acryl. Lak is bestand tegen vocht en warmte, maar is weer minder krasvast dan andere materialen.

Kunststof

Een keukenfront kan ook worden afgewerkt met kunststof. Op de basis van het kastje wordt dan een kunststoflaag aangebracht. Voordeel van kunststof is dat het in verschillende kleuren kan worden gemaakt. Daarnaast kan het goed tegen vocht en warmte en is het makkelijk schoon te maken.

Hout

Het is ook mogelijk om frontjes (of een gehele keuken) van massief hout te hebben. Dit is vergeleken met de eerder genoemde opties een duurdere variant en wordt daarom ook minder vaak gekozen.

Ook Keukenloods.nl heeft fronten in alle soorten en maten. Ben jij benieuwd naar wat er mogelijk is? Laat je in een van onze winkels adviseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *