Wel of geen keukengreep op jouw kastjes?

Een keukengreep is niet het eerste waar je aan denkt bij uitzoeken van een keuken. En toch kan de juiste keukengreep een keuken volledig afmaken. Zorg er dus voor dat de grepen goed bij de kastjes en bij jouw wensen passen. Een kastje of lade open je namelijk vaker dan je denkt!

Ondanks dat de greeploze keuken op dit moment een trend is, omdat hier veel voordelen aan zitten, wordt er ook nog vaak voor ‘standaard’ keukengrepen gekozen. En wij snappen heel goed waarom. Een goede greep kan de keuken namelijk nog mooier maken! Grepen zijn er verschillende vormen en maten. Zo kun je kiezen voor ronde knoppen, ovale of open grepen. Wat handig is hangt af van wat voor kastjes en lades het om gaat en hoe zwaar deze beladen zijn. Hierover kan een keukenadviseur jou goed adviseren.

Materiaal

Ben je er uit welke vorm greep je wil? Dan is het materiaal het volgende waar je over na moet denken. Roestvrijstaal is erg populair, maar ook hout en metaal doen het erg goed.

Naast dat het oog ook wat wil, is het gebruiksgemak ook belangrijk. Vind je een knop niet prettig? Dan ligt het voor de hand om daar niet voor te kiezen. Heb je bijvoorbeeld brede handen? Dan is een open greep waar je hand niet tussen past misschien weer geen goed idee.

Kleine keuken? Dan is het misschien niet slim om grote, uitstekende handgrepen te kiezen en kan je beter voor een greeploze keuken kiezen. Dat scheelt al snel een paar blauwe plekken en schade aan de keuken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *