Wel of geen houten keuken?

De houten keuken is populair. En dan vooral de keukens van kunststof met een houtlook. Een échte houten keuken zie je zelden en is kostbaar, maar wij zetten graag de voors en tegens naast elkaar!

Voordelen hout

Naast dat een houten keuken voor een warme, unieke sfeer zorgt, zijn er natuurlijk nog meer voordelen. Hout is makkelijk te bewerken en kan dus perfect op maat gemaakt worden. Wil je een strakke keuken of juist een robuuste keuken? Geen probleem, met hout kan je alle kanten op. Daarnaast kan een beschadiging makkelijk weggewerkt worden.

Hout is sterk en tijdloos. Je geeft er meer geld aan uit dan aan een kunststof keuken, maar deze keuken gaat jaren mee! En daar wordt iedereen blij van toch ;).

Kunststof

Staat de prijs van echt hout je eigenlijk niet aan? De sfeer die je creëert met een echte houten keuken kan goed worden nagebootst met een keuken van kunststof. Dit is vaak een voordeligere optie en het effect blijft redelijk hetzelfde. Ook hierin kan er worden gekozen voor verschillende soorten ‘hout’.

Wil je wel de sfeer van hout in de keuken, maar niet een compleet houten keuken? Dan kan je hout op verschillende plekken terug laten komen. Kies bijvoorbeeld voor een houten werkblad. Daar lees je meer over in ons blog over werkbladen. En natuurlijk zijn houten accessoires altijd goed!

Inspiratie nodig? Bekijk onze keukens met houtlook.

Inspiratie: 10x keuken met houtlook

One Comment Voeg uw reactie toe

  1. Maria ten Hoeve schreef:

    Ik ben bezig een keuken te ontwerpen voor ons nieuwe huis, alles zal op maat gemaakt worden. Mijn voorkeur is zeker weten hout, ik hou van de robuuste en landelijke uitstraling. Toch is het inderdaad zo dat kunststof ook erg authentiek en houtachtig kan lijken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *