Wat zijn de voordelen van een was-droogcombinatie?

Een was-droogcombinatie is een apparaat dat het wasgoed zowel kan wassen als kan drogen. Wil je het liefst een wasmachine en droger maar heb je hier geen ruimte voor? Dan is een was-droogcombinatie misschien wel wat voor jou. Je kunt hier een gewoon was- of droogprogramma mee draaien, maar je kunt de programma’s ook combineren: dan kies je voor het wasdroogprogramma, welke ook wel het non-stop wordt programma genoemd. De was komt dan zowel schoon als droog uit de wasmachine. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van een was-droogcombinatie op een rijtje gezet.

Geen was overladen
Een klassieke was-droogcombinatie is dus in principe een wasmachine waarin een condensdroger is gebouwd. Een groot voordeel is dat je de was niet hoeft over te laden in een andere machine.

Ruimtebesparing
Een ander voordeel van een was-droogcombinatie hebben we hierboven ook al even toegelicht, namelijk dat je hiermee ruimte bespaart. Je hebt een machine minder nodig. Dit kan een handige oplossing zijn wanneer je ruimte voor witgoed apparatuur beperkt is. Je hebt maar één apparaat nodig in plaats van twee, en toch wel de luxe van twee.

Droogprogramma
Het droogprogramma kan direct achter het wasprogramma aangezet worden. Op deze manier kun je veel tijd besparen omdat het wassen en drogen in één handeling gebeurt. Je kunt ‘s ochtends als je vertrekt voor werk de was-droogcombinatie aanzetten, aan het eind van de dag kom je thuis en dan is je kleding schoon en droog.

Prijs
In aanschaf is een was-droogcombinatie goedkoper dan wanneer je een wasmachine en droger los koopt. Zo kun je dus geld besparen.

Functies
Was-droogcombinaties kunnen ook geavanceerde functies hebben. Denk hierbij aan Add-Wash, Eco Bubble, een stoomfunctie en beladingssensor. Een Add-Wash functie maakt het mogelijk om wasgoed toe te voegen terwijl de wasdroogcombinatie al aan het wassen is. Met een stoomfunctie kun je het wasgoed extra schoon krijgen en zal je kleding minder gekreukt uit de trommel komen. Een beladingssensor past de duur van het programma aan, aan de hoeveelheid kleding die er in de trommel zit. Eventuele extra functies verschillen uiteraard per was-droogmodel.

Aansluitingen
Een ander voordeel is de aansluiting: je hebt geen aparte afvoerslag nodig voor het droogprogramma, want het apparaat gebruikt dezelfde afvoerslag voor zowel wassen als drogen. Vergeleken met een losse wasmachine en droger scheelt dit veel aansluitwerk.

Energiezuinig?
Een nadeel van was-droogcombinaties is dat ze veel stroom en water gebruiken, maar tegenwoordig zijn er ook zuinige was-droogcombinaties op de markt. Vaak hebben deze machines een warmtepomp in plaats van een condensdroger. Deze drogen op een lagere temperatuur, waardoor ze minder energie verbruiken.

Hopelijk hebben we je na het lezen hiervan iets kunnen leren over de voordelen van een was-droogcombinatie. Bekijk ons hele assortiment was-droogcombinaties online. Ook hebben we in onze keukenwinkels veel modellen op voorraad staan. Heb je nog vragen? Neem contact op met onze adviseurs, zij helpen je graag verder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *