Wat zijn de voordelen van de Quooker?

Wanneer er een nieuwe keuken wordt gekocht, kiezen veel mensen ervoor om een Quooker te laten plaatsen. Een Quooker is een waterkraan waar direct kokend water uit komt, maar wat zijn nou precies de voordelen van de Quooker? Hieronder leggen we deze allemaal uit.

Tijdbesparend

Je hebt direct water van 100 graden en de keuze voor bruisend water en gefilterd water. Je hoeft geen minuten te wachten totdat je water kookt. Hier haal je natuurlijk veel tijdwinst uit. Ook hoef je geen flessen bruisend water meer te kopen.

Heel veelzijdig te gebruiken

Je denkt er misschien niet bij na, maar kokend water is iets wat je ontzettend vaak gebruikt. Wanneer je een Quooker hebt, heb je dit in één handomdraai. Zo heb je altijd meteen kokend water voor thee of in een pan om eten te koken. Ook is het handig om kookgerei schoon te maken of flesjes en spenen te steriliseren. Dit scheelt tijd om te wachten tot water aan de kook komt en het scheelt ruimte op het aanrecht.

Een veilige keuze

Omdat er met kokend water wordt gewerkt, vindt men het belangrijk dat de veiligheid van een Quooker gewaarborgd wordt. Dit is natuurlijk heel logisch en daarom heeft Quooker een aantal veiligheidsmaatregelen getroffen om het apparaat 100% veilig te maken. Een Quooker beschikt over een niet-massieve kokend waterstraal, waardoor het hete water er in druppeltjes uitkomt. De bedieningsknop heeft een kinderslot die je twee keer moet indrukken en vervolgens opendraait. Ook is de kraanuitloop geïsoleerd, zodat je deze gewoon kan aanraken. Een waterkoker kan omvallen, bij een Quooker heb je dit probleem niet.

Je bespaart op kosten

Een Quooker COMBI(+)-reservoir is gewaardeerd met Energielabel A. Dit zullen we hieronder verder uitleggen, maar een reservoir gebruikt slechts 10 watt om het water op temperatuur te houden. Een gemiddelde keukenboiler heeft in stand-by een verbruik van 25 watt. Wanneer je deze vervangt voor een Quooker bespaar je dus dagelijks 15 watt. Dit betekent ook direct een besparing op je kosten.

Het is water- en energiebesparend

Een Quooker reservoir gebruikt slechts 10 watt om 3 of 7 liter water (dit is afhankelijk van het type reservoir) op een temperatuur van 110 °C te houden. Als je dit omrekent kom je uit op verbruikskosten van €0,05 per dag. Als je een waterkoker meerdere keren per dag gebruikt, kom je met een Quooker zelfs lager uit met je kosten. Iets wat veel mensen niet verwachten, maar een Quooker gebruikt in dat opzicht zeker niet meer energie dan een waterkoker.

Het water smaakt beter is gezonder

Een Quooker reservoir heeft een geïntegreerd HiTAC-waterfilter. Dit is een actief koolfilter, welke water zuivert van chloor, bacteriën, pesticiden en andere verontreinigingen. Dit kan de smaak van water ongunstig beïnvloeden en is uiteraard beter voor je gezondheid. Het water wordt goed doorgekookt en dit zorgt er ook voor dat het water uit een Quooker beter smaakt.

Het bespaart ruimte

Een waterkoker neemt veel ruimte in op het werkblad. Je bent een stopcontact aan dit apparaat kwijt en je moet ook altijd zorgen dat er een stopcontact in de buurt is. Deze ruimte kun je beter gebruiken als werkblad. Het reservoir van een Quooker wordt in een keukenkastje geplaatst. Deze is compact en staat uit het zicht, waardoor je hier ook niet veel ruimte in kwijt bent.

Een Quooker is duurzaam

Met een waterkoker kook je vaak meer water dan dat je daadwerkelijk nodig hebt. Dit kan lastig in te schatten zijn. Als je water uit je Quooker-kraan tapt, tap je exact de hoeveelheid die je nodig hebt. Het waterverbruik bij de Quooker is dus lager. Dit draagt bij aan een beter milieu. Ook wanneer je geen kokend water wilt, maar warm water, bespaar je. Met het COMBI-reservoir heb je ook direct warm water, waardoor je het water nooit meer hoeft te laten stromen totdat het warm is. Wanneer het waterverbruik wordt verminderd, hoeft er ook minder water gezuiverd te worden.

Benieuwd of een Quooker wat voor jouw keuken is en weten wat de mogelijkheden zijn? Neem contact op met onze experts voor advies op maat of kom langs in één van onze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *