Wat is een tafelmodel koelkast?

Koelkasten zijn er in verschillende soorten en maten, welke allemaal hun eigen voordelen hebben. Dit hangt onder andere af van je gezinssituatie, persoonlijke voorkeur en de grootte van je keuken. In deze blogpost bespreken we een klein model koelkast: het tafelmodel koelkast. Dit is een vrijstaande koelkast van klein formaat die je overal kunt neerzetten.

Een tafelmodel koelkast is ideaal om onder het aanrecht van je keuken te plaatsen. De bovenkant van de koelkast kun je als werkblad gebruiken of je kunt hier je kookplaat op zetten. Dit is dus een handige koelkast wanneer je weinig ruimte in je keuken hebt. Een tafelmodel koelkast is gemiddeld 85 cm hoog en 60 cm diep. Qua breedte hoef je vaak geen ruimte in te leveren, een tafelmodel koelkast is vooral een stuk lager. De inhoud varieert vaak tussen 120 tot 140 liter en is het meest geschikt voor een klein huishouden van 1 tot 2 personen.

De kenmerken van een tafelmodel koelkast is dat je hiermee beschikt over een kleine koelinhoud en eventueel een klein vriesgedeelte. Wanneer de koelkast is voorzien van een vriesgedeelte, heeft deze gemiddeld een inhoud van 65 liter of minder.

Een tafelmodel koelkast heb je ook in retro stijl. Bijvoorbeeld de koelkasten van SMEG. Deze kleine vrijstaande koelkasten mogen absoluut gezien worden en kunnen op een prominente plek in je keuken worden neergezet. Het tafelmodel koelkast van SMEG is perfect voor iedereen die houdt van koelkasten in jaren 50 stijl die ruimte willen besparen.

Een ander model kleine koelkast is de onderbouw koelkast. Dit is een relatief lage koelkast die wordt ingebouwd onder het aanrechtblad. Onderbouw koelkasten zijn ideaal om in een keukeneiland of keuken zonder hangende kastjes in te bouwen. Een onderbouw koelkast is er met en zonder een vriesvak. Het voordeel van het inbouwen van een kleine koelkast is dat het helemaal in eenheid is met de keuken. Het is overzichtelijk en geïntegreerd met de rest van het ontwerp. Het uiterlijk van de onderbouw koelkast is niet belangrijk, omdat je hier niets meer van ziet.

Deze Miele onderbouwkoelkast is mooi weggewerkt in de keuken onder het werkblad.

Wil je een tafelmodel koelkast kopen? Keukenloods heeft een breed aanbod aan kleine koelkasten en veel modellen zijn direct uit voorraad leverbaar. Bekijk het hele assortiment hier. Wil je meer informatie en weten wat de mogelijkheden in jouw keuken zijn? Neem contact op met onze adviseurs voor de mogelijkheden in jouw keuken of kom langs in één van onze winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *