Wat is de ideale keukenindeling?

Wat voor de één de ideale keukenindeling is, is voor een ander misschien niet zo ideaal. Dit is heel persoonlijk en over smaak valt niet te twisten. Maar wij kunnen je wel wat handige tips geven waar je rekening mee moet houden bij het indelen van een keuken. Goede beslissingen nemen voor de inrichting van je keuken zorgt er namelijk voor dat je veel meer plezier uit je (nieuwe) keuken haalt.

Werkdriehoek
Over het algemeen breng je aardig wat tijd door in de keuken, dan is het wel zo fijn als je hier met plezier staat en je efficiënt kunt werken. Dit kun je onder andere bereiken door de ‘werkdriehoek’ zo goed mogelijk in te delen. Onder een werkdriehoek vallen het fornuis, de koelkast en de spoelbak. Tijdens het koken beweeg je je vooral tussen deze drie werkplekken. Het is dus prettig als je deze onderdelen dicht bij elkaar in de buurt plaatst. Maar denk er bijvoorbeeld ook aan om je vaatwasser vlakbij je spoelbak te plaatsen.

Hoe de werkdriehoek wordt gecreëerd in je keuken hangt natuurlijk helemaal af van de opstelling. Er zijn vier opstellingen die over het algemeen vaak gekozen worden. De rechte keuken, de L-vormige keuken, de keuken met kookeiland en de keuken met U-vorm.

Leer van je oude keuken

Wordt de oude keuken vervangen door een nieuw exemplaar? Probeer dan bij de indeling van de nieuwe keuken ook te bedenken wat je niet fijn vindt in de huidige keuken. Dit kan (dezelfde) ergernissen in de nieuwe keuken voorkomen!

Wil je graag zelf je keuken ontwerpen? Dat kan! Lees hier meer over je eigen keuken ontwerpen.

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *