Wat betekent het aantal sterren op een vriezer?

Je hebt ze vast weleens gezien: een of meerdere sterren bij een vriezer of koelkast. Maar waar staan deze symbolen eigenlijk voor?

In tegenstelling tot wat je misschien denkt, gaan de sterren niet over de prestaties van het apparaat. Een vriezer met 1 ster kan net zo goed werken als eentje met 4 sterren, al dan niet beter. De aanduiding gaat ergens anders over: het geeft aan welke temperatuur bereikt kan worden. Andere kenmerken, zoals het invriesvermogen en een No of Low Frost functie, staan hier los van. 

Minimale temperaturen

Des te meer sterren een vriezer heeft, des te kouder deze ingesteld kan worden. Dit zijn de temperaturen die een vriezer kan bereiken:

1* Gaat tot -6 graden: Geschikt om ijsklontjes te bewaren en diepvriesmaaltijden enkele dagen goed te houden
2** Gaat tot -12 graden: Diepvriesmaaltijden blijven hierin 1 tot 2 weken goed
3*** Gaat tot -18 graden: Diepvriesmaaltijden blijven tot 3 maanden goed
4**** Vanaf -18 graden: Geschikt om verse producten in te vriezen, die tot een jaar of langer goed blijven

Producten invriezen

Wil je dus producten invriezen die nog op kamertemperatuur zijn? Dan heb je een 4-sterren vriezer nodig. Deze hoef je overigens niet veel kouder te zetten. De ideale temperatuur is -18 graden: op dit punt stopt namelijk de groei van bacteriën. Producten zijn dan het langst houdbaar. Een nog lagere temperatuur verlengt deze periode niet, en zal slechts meer energie kosten. Dit scheelt al snel 5% per graad.

Alle koel-vrieskasten en vriezers in ons assortiment hebben 4 sterren en zijn dus geschikt om verse producten in te vriezen. Ben je op zoek naar een geschikt apparaat? Bekijk dan ons assortiment van vrijstaande en ingebouwde vriezers. Als je meer informatie wilt, kun je uiteraard altijd bellen of mailen voor passend advies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *