Wasmachinekast; waar let je op?

Een wasmachinekast is een inbouwkast waar je je wasmachine en/of droger in kunt plaatsen. Dit meubel kan jouw apparaten mooi en ruimtebesparend wegwerken. Ook kun je hier bijvoorbeeld je wasmanden, wasmiddelen en andere spullen in kwijt. Wanneer je een wasmachinekast aanschaft, bespaar je dus ook veel ruimte en het ziet er opgeruimd uit. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten wanneer je een wasmachinekast aanschaft.

Een wasmachinekast kun je op maat laten maken, er is dus altijd een wasmachinekast die past in je ruimte. Denk aan de bijkeuken, badkamer, zolder en washok: je kunt een wasmachinekast op veel verschillende manieren laten monteren.

Je kunt in een kast bijvoorbeeld de wasmachine en droger boven elkaar plaatsen of naast elkaar. Wanneer je ze boven elkaar plaatst, kun je veel ruimte besparen omdat deze grote apparaten veel plek in beslag nemen. Het voordeel van het naast elkaar zetten van apparaten is dat ze allebei op dezelfde comfortabele werkhoogte staan. Ook kun je kiezen voor een kast met opbergruimte onder het apparaat of juist boven het apparaat. Met een kast boven het apparaat hoef je niet te bukken wanneer je hier bij wilt. Wanneer je de kast of lade onder de apparaten zet, staan de wasmachine en/droger hoger en kun je deze makkelijker in- en uitladen. Hoe je dit indeelt is dus persoonlijke voorkeur.

Wanneer je je wasmachine liever niet in het zicht hebt staan, is een wasmachinekast met deuren heel fijn. Deze zijn zo gemaakt dat ze eruit zien als een normale kast in je berging of keuken. Je ziet zo niks terug van de apparaten, wat er heel strak uitziet. Je kunt er ook voor kiezen om een wasmachinekast open te laten, dit is functioneel omdat je zo direct bij de wasmachine en droger kunt.

Voor welke wasmachinekast je kiest hangt af van je eigen voorkeur en hoe je huis is ingedeeld. Het belangrijkste is de maat van de kast: deze moet genoeg ruimte bieden voor de grootte van je wasmachine en/of droger. Het opmeten van van de hoogte, breedte en diepte van de kasten is daarom essentieel. Vervolgens meet je de plek op waar je de kast wilt plaatsen. Wasmachinekasten zijn vaak hoog, dus het is ook belangrijk om te weten hoe hoog het plafond is.

Vervolgens kun je nadenken over de opbergruimte. Heb je behoefte aan planken, lades of kasten met deuren? Dit hangt af van wat jij handig vindt en welke spullen je hierin kwijt wilt. Bepaal dus eerst hoe je wilt dat de apparaten komen te staan, vervolgens kun je de ideale indeling van je wasmachinekast bepalen.

Een wasmachinekast is dus een makkelijke oplossing om ruimte te besparen en de wasmachine en/of droger weg te werken. Wil je meer informatie over wasmachines, drogers en de mogelijkheid om een wasmachinekast te plaatsen? Neem contact op met onze experts of kom langs in één van onze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *