Vier redenen om een zwarte keuken te kiezen!

Dat lang niet iedereen meer ‘automatisch’ voor een witte keuken kiest, is al een tijdje duidelijk. Er wordt steeds meer gekozen voor ‘bijzondere’ keukens. Wil je iets dat opvalt zonder dat het echt alle aandacht trekt? Dan is een zwarte keuken de juiste oplossing. Net even anders dan de standaard, maar toch niet té opvallend!

Tijdloos

Zwart is net als wit tijdloos. Een zwarte keuken kan eigenlijk met ieder interieur gecombineerd worden, omdat het ‘neutraal’ is. Op zwart zal je veel minder snel uitgekeken raken dan een keuken met een kleur als bijvoorbeeld rood of groen.

Verschillende tinten

Je kan zwart somber en ongezellig vinden. Maar een volledig (of gedeeltelijk) zwarte keuken is echt modern en stijlvol en zelfs verkrijgbaar in verschillende tinten en materialen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een matzwarte keuken voor een stoerdere en iets rustigere uitstraling. Of voor hoogglans zwart om de keuken echt in het oog te laten springen!

Goed te combineren

Zwart kun je met eigenlijk alles combineren. Ga je voor een gedeeltelijk zwarte keuken? Dan kan je een combinatie maken met vrijwel elke andere kleur. Ook qua combineren met apparatuur kan je alle kanten op. Apparaten in RVS zullen goed staan bij zwart, maar veel merken hebben inmiddels ook een zwarte lijn om de kleur helemaal door te trekken in de keuken.

Exclusief

Een zwarte keuken is net weer even anders dan wat iedereen al heeft. In veel huishoudens staat namelijk een witte keuken, omdat dit ook modern en tijdloos is. Wil je een echte eyecatcher in je woning en ook nog iets exclusiefs? Dan is zwart op dit moment een goede optie. Er is ook steeds meer keus qua materialen en uitvoeringen, dus ook voor jou is er een zwarte keuken beschikbaar!

Ben je wel fan van zwart, maar wil je niet de hele keuken zwart hebben? Dan is het heel makkelijk om zwarte elementen toe te voegen zoals een zwarte kraan, zwarte spoelbak of mooie vrijstaande zwarte koelkast. Ook kun je er voor kiezen om zwarte kastjes te combineren met witte kastjes of een andere kleur. Zo gebruik je toch zwart, maar overheerst het niet.

Inspiratie: 10x een zwarte keuken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *