Upgrade jouw keuken: vervang je keukenapparatuur!

Zijn jouw keukenkastjes en werkblad nog prima, maar is de apparatuur verouderd of aan vervanging toe? Met het vervangen van je keukenapparatuur kun je je keuken een upgrade geven! Nieuwe apparaten zijn vaak niet alleen voorzien van allerlei handige technieken, maar zijn ook een stuk energiezuiniger én kunnen je keuken een andere look geven. Hierdoor wordt eten klaarmaken in jouw keuken nog leuker en makkelijker. Upgrade jouw keuken: vervang je keukenapparatuur! Hieronder lees je er alles over.

Beperkte levensduur

Keukenapparaten hebben vaak een minder lange levensduur dan de keuken zelf. Meestal worden apparaten na ongeveer 10 jaar vervangen. Het kan soms lijken alsof je apparaten achter elkaar stuk gaan, dit komt omdat je deze rond dezelfde tijd hebt aangeschaft. Het is natuurlijk heel vervelend als dit gebeurt. Begint een apparaat gebreken te vertonen en heb je deze al lang geleden gekocht? Je kunt wachten totdat deze het helemaal begeeft, maar je kunt ook alvast gaan kijken naar een nieuwe model. Op sommige apparaten zit een levertijd en dit kan ervoor zorgen dat je een tijd helemaal zonder apparaat komt te zitten. Houd je apparaten en eventuele gebreken dus goed in de gaten.

Vrijstaand of inbouw

Het is mogelijk om zowel je vrijstaande als je inbouwapparatuur zelf te vervangen. Mocht je geen ervaring hebben hiermee, dan kun je dit beter door een monteur laten doen. Als een apparaat verkeerd wordt aangesloten vervalt namelijk de garantie. Met vrijstaande apparatuur kun je een andere maat kiezen en kun je makkelijk gaan voor een grotere koelkast bijvoorbeeld. Met vrijstaande apparatuur heb je dus meer vrijheid en kun je ook kijken naar een andere (meer praktische) indeling in je keuken.

Bij het vervangen van inbouwapparatuur is het belangrijk dat de maten overeenkomen met de nismaten van je keuken. Dit geeft je een meer beperkte keuze. Als je graag apparaten wil aanschaffen met handige extra opties, maar die andere afmetingen hebben, zou je het aanschaffen van een nieuwe keuken kunnen overwegen. Je kunt een afspraak maken in één van onze winkels voor persoonlijk advies.

Nieuwe technologieën

De technologie van keukenapparatuur wordt steeds geavanceerder: je kunt een oven van 10 jaar geleden niet meer vergelijken met een oven van deze tijd. Met het vervangen van je oude apparatuur kun je je keuken dus een upgrade geven.

Heb je een gaskookplaat? Stap over naar koken op elektriciteit. Koken op een inductiekookplaat is de meest energiezuinige vorm van koken. Een goede investering dus: niet alleen wordt gas steeds duurder, vanaf 2050 kun je in Nederland ook niet meer koken op gas. Wil je het helemaal goed aanpakken? Kies dan voor een kookplaat met geïntegreerde afzuiging: hiermee heb je geen losse afzuigkap meer nodig.

Je oude kraan en waterkoker kun je vervangen door een Quooker-kraan. Hiermee heb je kokend water in een handomdraai. Hier heb je veel gemak van: je hoeft nooit meer te wachten op kokend water en hebt geen losse waterkoker meer nodig. Ook is een Quooker al vanaf 3 kopjes thee per dag zuiniger dan een waterkoker.

Een nieuwe oven heeft vaak veel meer opties dan een oud model. Sommige ovens hebben voorgeprogrammeerde programma’s. Je kunt aangeven welk gerecht je wilt bereiden en de oven kiest automatisch de juiste bereidingstijd en temperatuur. Met het aanschaffen van een (combi) stoomoven kun je bakken met stoom waardoor vitaminen en mineralen behouden blijven. Ook hebben tegenwoordig steeds meer ovens de mogelijkheid om het schoonmaken makkelijker te maken. Kies voor een oven met een katalysefunctie (gedeeltelijk zelfreinigend) of met een pyrolysefunctie (volledig zelfreinigend).

Het vervangen van je oude koelkast kan ook veel voordelen opleveren. Een oude koelkast verbruikt veel energie en kan een zoemend of hard geluid maken. Nieuwe koelkasten zijn vaak voorzien van een no frost functie, dit zorgt ervoor dat er geen ijsvorming ontstaat. Een nieuwe koelkast kan ook meer opbergruimte bieden. Sommige modellen zijn zelfs voorzien van een ingebouwde camera, zodat je in de supermarkt kan zien wat je al in huis hebt. Met de Super Freeze-functie worden alle vitamines en voedingsstoffen behouden en worden temperatuurschommelingen gecompenseerd.

Nieuwe vaatwassers hebben vaak een handige indeling met verstelbare lades en korven. Zo kun je extra ruimte creëren voor grote pannen en hoge glazen. Ook zijn nieuwe vaatwassers vaak voorzien van extra functies. Denk aan ‘uitgestelde start’, ‘Aquastop’, ‘resttijdindicatie’, ‘kinderbeveiliging’ en ‘startuitstel’.

Vervang voor een energiezuiniger model

Een oud apparaat verbruikt veel meer stroom dan een nieuw model. Wist je dat een koelkast met energielabel C twee keer zoveel stroom gebruikt als een koelkast met energielabel A? Vaatwassers zijn één van de grootste energieslurpers. Het vervangen van oude apparatuur voor energiezuinige modellen kan je daarom maandelijks honderden euro’s schelen. Dit is dus het overwegen waard, ook als je oude apparatuur nog werkt.

Kortom: je wil niet dat het koken wordt belemmerd door oude apparatuur of dat je onnodig veel stroom betaalt. Upgrade jouw keuken: vervang je keukenapparatuur! Bij Keukenloods.nl vind je een uitgebreid aanbod keukenapparatuur van allerlei merken voorzien van de laatste technologieën in een brede prijsklasse. Met nieuwe keukenapparatuur kun je weer jaren vooruit. Heb je hulp nodig met uitkiezen? Neem contact op met onze specialisten of kom langs in één van onze 14 filialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *