Top 5: best beoordeelde inductiekookplaten

Koken op inductie is in de afgelopen jaar flink toegenomen in populariteit. Op een inductiekookplaat kook je bijvoorbeeld zuiniger dan op de keramische versie en ook de verwarming van de plaat gaat een stuk sneller. Naast het strakke design is de plaat ook nog eens makkelijk te reinigen. Lees hier alles wat je moet weten over inductie kookplaten. 

Ook op Keukenloods.nl en in de winkels is de inductiekookplaat een gewenst product. Wij hebben een top 5 gemaakt van de best beoordeelde inductiekookplaten door consumenten.

Nummer 1: AEG HK874400FB
Deze inductiekookplaat van AEG krijgt 4,5 sterren (van de vijf) van de consument en staat niet voor niets bovenaan deze lijst. De kookplaat heeft een prachtig zwart design dat geschikt is voor iedere keukenstijl. De bediening is prettig en makkelijk en ook de warmte van de plaat kun je makkelijk regelen. De panherkenning zorgt ervoor dat alleen de bodem van de pan verwarmt en de plaat verder koel blijft.

,,Mooie kookplaat! De bediening is goed, hij maakt weinig geluid en heeft een mooi formaat.”

Nummer 2: ZANUSSI ZEL6640FBA
Net als de nummer 1 krijgt deze kookplaat van Zanussi ook 4,5 ster van de consument. Zanussi heeft deze kookplaat in de markt gezet als de ideale kookplaat voor drukke mensen. De kookplaat reageert snel en versnelt daarmee je kookactiviteit.

De plaat is voorzien van een Set & Go-functie. Je kunt dan de bereidingstijd instellen en de plaat schakelt uit wanneer de tijd verstreken is.

,,Ik ben erg blij met onze nieuwe kookplaat. Vooral de timer-functie (de kookplaat schakelt zichzelf uit na de ingestelde tijd) is ideaal.’’

Nummer 3: PELGRIM IDK464ONY
Deze zwarte inductiekookplaat van Pelgrim krijgt van consumenten 4 sterren en is voorzien van vier kookzones en tiptoetsbediening. Verder heeft de kookplaat een restwarmte-indicatie, een timer per kookzone en een boostfunctie. Hiermee kun je bijvoorbeeld het water sneller laten koken.

pelgrimkookplaat3

Nummer 4: BOSCH PIP875N17V
Deze Bosch inductiekookplaat is een pareltje onder de kookplaten. Naast een prachtig design heeft de plaat ook een FlexInductie zone. Dat wil zeggen dat je meer flexibiliteit hebt met het plaatsen van je pannen. Je kunt twee kookzones met elkaar verbinden en daardoor een groot kookoppervlak creëren. Met FlexInductie Extra kan je deze zelfs nog groter maken voor de hele grote pannen.

boschkookplaat4

Nummer 5: SIEMENS EH651BEB1E
Deze Siemens inductiekookplaat krijgt van consumenten vier sterren. De kookplaat is gemakkelijk te bedienen dankzij de touchSlider en je kunt een kooktijd per kookzone instellen. Bijzonder aan deze kookplaat is dat het een reStart-functie heeft. Als je even de keuken moet verlaten, kun je kookplaat uitzetten. Als je weer terug bent druk je op reStart, en de kookplaat zet alle pitten en timers dan weer op de laatst ingestelde stand.


,,Mooie kookplaat met mooie randen. Een plaatje in de keuken. Makkelijke bediening, wij zijn er dan ook zeer blij mee.”

siemenskookplaat5

Bekijk meer inductiekookplaten die goed worden beoordeeld door consumenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *