Tips om je barbecue schoon te krijgen

Barbecueën is leuk, maar na de lol komt toch ook echt het schoonmaakwerk. Laat jij de barbecue wel eens vies staan tot de volgende keer? Wij adviseren je om het schoonmaken toch echt bij te houden. Dan gaat het apparaat ook veel langer mee. 🙂

De eerste tip van ons is een makkelijke, maar misschien niet degene waar je het meest blij van wordt: Laat je barbecue niet tot de volgende dag (of langer) staan terwijl deze smerig is. Vuil koekt daardoor aan en het wordt daarmee lastiger om het rooster schoon te krijgen. Het beste is om de barbecue meteen schoon te maken zodra je er klaar mee bent.

Deze middelen staan (vast) in je keukenkast

Veel mensen grijpen al snel naar de staalborstel wanneer het rooster schoon gemaakt moet worden. Maar dit kost vaak veel moeite en heeft ook lang niet altijd het gewenste resultaat. Met onderstaande tips lukt het zeker om het rooster weer als nieuw te krijgen:

  • Smeer het rooster in met citroensap. Hierdoor laten de resten makkelijk los. Met een doekje kan je het rooster vervolgens schoonvegen.
  • Doe het rooster in een vuilniszak met water en bijvoorbeeld biotex of doe er ammoniak bij. Laat het rooster een nachtje in de vuilniszak zitten, en de volgende dag kan je deze met een doekje schoonmaken.
  • Gebruik een stukje aluminiumfolie om over het rooster heen te vegen. Het zal je verbazen hoe snel het rooster schoon wordt!
  • Natuurlijk werkt een ouderwets sopje en sponsje ook goed. Dit werkt vaak het beste wanneer je dit meteen na het barbecueën doet. Wel even wachten totdat alles afgekoeld is, natuurlijk. 😉

Heb je een barbecue op houtskool? Vergeet dan ook niet om de bak onder het rooster af en toe goed schoon te maken. Etensresten vallen gemakkelijk door het rooster en blijven zo achter in de barbecue. Let hier ook op dat de barbecue écht helemaal is afgekoeld.

Heb jij nog een goede tip om de barbecue schoon te houden/krijgen? Laat het ons weten in de reacties!

One Comment Voeg uw reactie toe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *