Speciale keukenapparatuur voor mindervaliden

In keukenland is er voor elk wat wils. Althans, dat is voor gezonde mensen zonder beperking zo. Maar voor mensen met een beperking of aandoening is dit vaak niet het geval. In dit artikel lichten we speciale keukenapparatuur uit en leggen we je meer uit over de mogelijkheden voor een aangepaste keuken bij Keukenloods.nl.

ATAG kookplaat met pandoer
Deze inductiekookplaat van ATAG is in combinatie met de felgele pandoer geschikt voor mensen met een visuele beperking. De siliconenmat zorgt er voor dat de pannen goed op de juiste kookzone worden geplaatst. Dankzij de siliconen hoesjes wordt het ook duidelijker welke bedieningsknop voor welke kookzone geldt. De pandoer heeft een plakkende onderzijde. Hierdoor hecht het goed aan de kookplaat en kan het niet verschuiven.

ATAG HI6271B met ACC6271B
ATAG HI6271B met ACC6271B

Keukenkranen met een lange hendel
Deze kranen zijn zeer geschikt voor de gezondheidszorg, maar ook voor mindervaliden met een verminderde fijne motoriek. Door de lange hendel wordt het aan- en uitzetten en het bepalen van de temperatuur gemakkelijker doordat de bewegingen groter zijn dan bij een gewone keukenmengkraan. Keukenkranen met lange hendel: Lavanto 250009 en Lavanto 250075 (met handdouche).

Keukenkraan met thermostaat
Voor mensen met een zenuwaandoening kan een keukenkraan erg gevaarlijk zijn. Bij het gebruik van heet water is het dan lastig om te bepalen of het water te heet is voor de handen. In extreme gevallen kan dit brandwonden veroorzaken. Om het gebruik van de keukenmengkraan veiliger te maken, bestaan er ook keukenkranen met een thermostaat. Hiermee kan de maximale temperatuur van het water worden vastgezet en kan je je niet meer verbranden aan te heet water. Keukenkraan met thermostaat:  Lavanto 250076.

Aangepaste keuken
Ten slotte is het ook mogelijk om een aangepaste keuken te kopen bij Keukenloods.nl. Hierbij kun je denken aan rolstoelvriendelijke keukens, verlaagde keukens of andere aanpassingen. Vraag onze keukenadviseurs voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *