Siemens wijnklimaatkasten

Het merk Siemens is vooruitstrevend en toekomstgericht. Ze stellen de pijlers: verantwoordelijk, excellentie en innovatie voorop. Dit kun je terugzien aan het unieke uiterlijk van de huishoudapparaten en de techniek die erachter zit. Bij Siemens wordt het uiterste uit een huishoudelijke apparaat gehaald. De studioLine van Siemens is vernieuwd en bevat onder andere een nieuwe lijn met wijnklimaatkasten. In deze blogpost vertellen we je hier meer over.

De studioLine van Siemens is een exclusieve lijn van keukenapparatuur die slimme technologie combineert met vooruitstrevend design. Deze lijn heeft nu een nieuwe vormgeving gekregen. Het exclusieve karakter springt eruit door de donkere voorkanten van de apparatuur, de massieve draaiknoppen en de donkere glazen deur. Dit geeft in combinatie met je keukenkasten een elegant en exclusief totaalbeeld.

Met de wijnklimaatkasten van Siemens kun je thuis je wijn onder de beste condities en op een stijlvolle manier bewaren en laten rijpen. De 60 cm brede wijnklimaatkast heeft twee zones waarmee wijnen op de juiste bewaartemperatuur worden gehouden. Iedere zone kan afzonderlijk tussen de 5 en 20 graden Celsius worden ingesteld. Mocht de deur niet goed gesloten worden, dan is de kast voorzien van een open deur alarm. Kleine schommelingen in temperatuur kunnen grote gevolgen hebben voor de smaak van wijn. Zo schenk je een glas wijn altijd direct op de perfecte temperatuur in.

Een normale koelkast is minder geschikt voor wijn, omdat licht en trillingen een negatief effect hebben op de kwaliteit van de wijn. Dankzij de zeer stille compressor van slechts 38 dB veroorzaakt hij zeer weinig trillingen. En ook de hoogwaardige eikenhouten tray’s zorgen voor trilling absorpties. Een wijnkoelkast zorgt voor een kalme en rustige omgeving, zodat wijn tot bloei kan komen.

Het is tevens ook belangrijk dat wijnen in een donkere omgeving bewaard worden. Licht en uv-straling versnelt het verouderingsproces. Daarom zijn de deuren van de Siemens klimaatkasten voorzien van een uv-filter om het ultraviolette licht tegen te houden. De ledverlichting bevindt zich bovenin de kast en onder de scheidingsplaat en dit heeft geen invloed op de wijnen. Dankzij de presentatiemodus kun je de ledverlichting ook bij een gesloten deur aanzetten. De onderbouw wijnkast van 60 cm heeft 3 tray’s (waarvan 1 met telescooprails) en biedt ruimte voor 41 flessen met een maximum van 44.

Er is ook een hele mooie en praktische smalle wijnklimaatkast van slechts 30 cm beschikbaar. Deze heeft echter maar 1 temperatuurzone en 1 verlichtingspunt bovenin en biedt ruimte voor minimaal 18 en maximaal 21 flessen wijn.

Bekijk voor extra informatie over de verschillende modellen de video hieronder:

Wil je meer weten over de wijnklimaatkasten van Siemens? Neem contact op met onze adviseurs of neem een kijkje op onze website: Keukenloods.nl. Je kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze winkels om de apparaten in het echt te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *