Zien: een (bijna) krasvrije kookplaat

Aan je glazen kookplaat kun je goed zien dat hij gebruikt wordt. Je probeert altijd wel voorzichtig te zijn en niet te stoten of te krassen, maar je kunt het niet altijd voorkomen.

Nu is er de oplossing: een kookplaat met een speciale coating, waardoor krassen (bijna helemaal) verleden tijd is. Het merk SCHOTT CERAN heeft een kookoppervlak van glaskeramiek ontwikkeld die bijna net zo sterk is als diamant. Het glas kan tegen krassen, stoten en zeer hoge temperaturen.

De meeste gewone glaskeramische kookplaten hebben een hardheid van 6/10*. Kookplaten met SCHOTT CERAN® Miradur™ hebben een hardheid van 9,5/10. (De 10 staat voor de hardheid van diamant.) Deze kookplaat ziet er na jaren intensief gebruik nog net zo uit als toen je hem kocht!

De kookplaten die gemaakt zijn van dit type glas kun je herkennen aan het SCHOTT CERAN® Miradur™ logo in de hoek van de kookplaat. Küppersbusch heeft zijn nieuwste inductiekookplaten uitgerust met dit type keramisch glas.

Is het dan onmogelijk om krassen te maken op deze kookplaat? Nee, dat niet. Maar de speciale coating houdt veel krassen tegen door de coating, die bijna dezelfde hardheid als diamant heet. Zo houdt het tot 95% procent van krasjes door zand tegen.

Uiteraard werkt 1 ding het beste: krassen voorkomen. Hoe je dat doet? We leggen het uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *