Mini vaatwasser

Heb je niet veel ruimte in je keuken? Of heb je weinig vuile vaat? En doe je de afwas niet graag met de hand? Dan kan een mini vaatwasser de uitkomst bieden!

Afwassen met de hand moet je constant bijhouden, omdat anders je aanrecht vol staat met vies servies. Dit staat niet alleen rommelig, het is ook nog eens onhygiënisch. Wanneer je huishouden uit één of twee personen bestaat, zal een vaatwasser van een standaard formaat niet dagelijks vol staan. Het is zonde om deze half leeg te laten draaien, maar als vuile vaat meerdere dagen in de vaatwasser staat kan dit gaan stinken. Ook heb je na een paar dagen niet meer genoeg schoon servies. Een mini vaatwasser kan hierbij de oplossing zijn. Hieronder vertellen we je er meer over.

Welke varianten zijn er?
De meeste mini vaatwassers zijn voorzien van verschillende programma’s en opties die vaatwassers van standaard formaat ook hebben. Mini vaatwassers hebben vaak energieklasse A en een energieverbruik van 125 kWh waardoor deze zuinig hun werk kunnen doen. Hieronder lichten we een aantal varianten uit het Keukenloods.nl assortiment uit:

De Siemens SK26E222EU is een mini vaatwasser welke is voorzien van varioSpeed: hiermee is de vaat twee keer sneller perfect schoon en droog. Ook is het apparaat voorzien van het Auto-programma, dit is het automatische vaatwasprogramma van Siemens. De iQdrive Siemens motor is zeer efficiënt, zuinig, stil en duurzaam. Deze vaatwasser is 45 cm hoog en 55 cm breed.

De Bosch SKE52M75EU mini vaatwasser is net zo breed als een normale vaatwasser (60 cm), alleen is deze met 45 cm een stuk lager. De EcoSilence Drive zorgt voor een extreem zuinig en stil gebruik met een bijzonder lange levensduur. Ook zorgt het Glas 40°C programma voor een zachte reiniging voor kwetsbaar glaswerk.

De Siemens SC76M542EU mini vaatwasser is een inbouwmodel van vierkant formaat (60×60 cm). De compacte speedMatic zorgt voor meer flexibiliteit bij het inbouwen. Dankzij de hygiënePlus functie kun je reinigen op hoge temperatuur en met varioSpeedPlus wordt de wastijd verkort met 66%.

De afmetingen
De breedte van een mini vaatwasser is te vergelijken met die van een normale vaatwasser. Vaak is dit 55 tot 60 cm breed. De hoogte van een mini vaatwasser kun je vergelijken met die van een oven. Dankzij dit formaat kun je het apparaat makkelijk op je werkblad plaatsen of inbouwen in een keukenwand of keukenkastje. Omdat een mini vaatwasser op ooghoogte geplaatst kan worden kun je er makkelijk bij en hoef je niet te bukken. Er passen gemiddeld 6 couverts in. In vergelijking: in een normale vaatwasser is er ruimte voor 12 tot 15 couverts.

Zonder wateraansluiting
Je hebt ook mini vaatwassers zonder wateraansluiting. Deze kun je makkelijk meenemen, waardoor ze vaak worden gebruikt op de camping. Een vaatwasser zonder wateraansluiting bevat een watertank welke je zelf vult met water. Vaak is er ongeveer 5 liter water nodig. De afvoerslang leg je in de gootsteen in de keuken.

Nadelen
Een nadeel aan de mini vaatwasser is dat er vaak geen ruimte is voor pannen, dus die moet je met de hand schoonmaken. Maar dat is voor de meeste pannen vaak ook beter. Ook hebben niet veel modellen de mogelijkheid om glansspoelmiddel of zout te gebruiken. Het is daarom aan te raden om multi tabletten te gebruiken. Ook kunnen de sproeiarmen in de weg zitten als je het filter wilt verwijderen. Tenslotte kunnen de afwasprestaties erg wisselen, dit is afhankelijk van het merk en het model.

Nu weet je wat een mini vaatwasser is en wat de voor- en nadelen zijn. Deze is dus ideaal voor weinig afwas en/of een compacte keuken. Voor meer informatie over dit onderwerp kun je onze vaatwasser keuzegids lezen. Heb je nog vragen? Neem contact op met onze specialisten! Op onze website zijn veel mini vaatwassers uit voorraad leverbaar. Je kunt ook langskomen in een van onze winkels om modellen in het echt te bekijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *