Mini koelkast

Een mini koelkast wordt ook wel een barmodel genoemd. Dit kleine model is te gebruiken als extra koelkast en kan handig zijn in kantoorruimtes, in een schuur, op studentenkamers of mee op vakantie wanneer je gaat kamperen. Een minikoelkast is ook ideaal om alcohol en frisdrank koud te zetten wanneer je een feestje geeft. In hotels wordt ook vaak een mini koelkast neergezet: de welbekende minibar. Dit dient om enkele producten fris te houden. Gemiddeld is een mini koelkast tussen de 44 en 57 centimeter breed en tussen de 49 en 63 centimeter hoog. Met de kleine afmetingen past deze kleine koelkast overal, terwijl hij net zo goed koelt als een koelkast van regulier formaat.

Met een mini koelkast verspil je minder energie, maar het grootste voordeel is natuurlijk dat het geen plaats inneemt. Wil je enkele drankjes koel houden in je bureau op zolder, zonder dat je daarvoor naar beneden moet, dan kan een mini koelkast uitkomst bieden. Wanneer je in een kleine studio woont, waar geen plaats is voor een koelkast, dan kan een mini koelkast ook een goede oplossing zijn.

Een mini koelkast is dus ook perfect voor studenten of mensen die alleen wonen. Je kunt hierin meer dan alleen voedsel bewaren. Een mini koelkast is goedkoop en heel efficiënt omdat ze ontworpen zijn voor de meest noodzakelijke boodschappen. Een mini koelkast is kleiner dan een tafelmodel koelkast of onderbouw koelkast. Als je twijfelt of een minikoelkast misschien te klein is, is een tafelmodel of onderbouw koelkast misschien een goed alternatief. Lees ook onze blogpost over het tafelmodel koelkast. Een mini koelkast is in principe het kleinste model koelkast wat er op de markt is. Een kleinere en lichtere optie is een koelbox, maar deze gaat niet op stroom en moet je voorzien van koelblokken: veel minder handig dus.

Een mini koelkast is niet alleen functioneel vanwege de koelfunctie. Ze kunnen ook de blikvanger van de ruimte zijn. Zie de foto hieronder:

Je hebt dus geen geschikte bergruimte voor een mini koelkast nodig. Er is altijd plek voor een mini koelkast in een kleine keuken. Als je veel uit eten gaat en/of vaak eten besteld kan een mini koelkast ook handig zijn. Of heb je een klein huishouden en doe je elke dag boodschappen? Dan kun je aan een mini koelkast soms ook genoeg ruimte hebben.

Deze koelkast van Dometic is een goed voorbeeld van een handige mini koelkast:

In deze mini koelkast zit een plank, waarbij er evengoed genoeg plek is om flesjes neer te zetten. In de deur zit ook een handig rek voor flessen. Op deze manier kun je de koelkast heel strategisch indelen en hier veel producten in kwijt.

De koelkast van Dometic hierboven mag zeker gezien worden in je ruimte. De glazen deur maakt van je mini koelkast een echte blikvanger. Tevens is dit handig omdat je meteen ziet wat je nog op voorraad hebt, zonder de deur te openen. Ook deze koelkast heeft meerdere handige planken waar je producten op kunt plaatsen. Dit product is niet online te koop, maar hiervoor kun je contact met ons opnemen.

Een echt kleine mini koelkast is de variant van Dometic hieronder. Deze is echt zeer compact, heeft één plank en geen rek in de deur. Deze biedt ruimte voor de meest noodzakelijke voedingsmiddelen of drankjes. Ook voor deze koelkast kun je bij interesse contact met ons opnemen.

Een mini koelkast is dus klein en compact, flexibel inzetbaar, zeer gebruiksvriendelijk en makkelijk te vervoeren. Keukenloods heeft een breed aanbod aan mini koelkasten en veel modellen zijn direct uit voorraad leverbaar. Wil je toch liever een koelkast van groter formaat? Bekijk dan ons volledige aanbod aan koelkasten. Wil je meer informatie en weten wat de mogelijkheden in jouw keuken zijn? Je kunt voor advies contact opnemen met onze adviseurs of kom langs in één van onze winkels!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *