Mijn wasmachine stinkt! Wat nu?!

Het overkomt iedereen wel eens: een stinkende wasmachine. Behoorlijk vervelend want ook de was kan hierdoor een vreemd luchtje krijgen. Wij hebben enkele tips om de stank te verhelpen of te voorkomen.

De oorzaak van een stinkende wasmachine zijn restjes stof of wasmiddel die achterblijven in de machine. Deze restjes gaan uiteindelijk schimmelen en hierdoor gaat de machine stinken.

– De makkelijkste en snelste manier om van de stank af te komen is door een kookwas te draaien. Was bijvoorbeeld oude kleding of handdoeken op 90 graden. Het beste is om dit regelmatig te herhalen. Voorkomen is beter dan genezen.
– Wanneer je geen oud wasgoed hebt kan je ook een kookwas draaien met alleen een vaatwasblokje of een handje vol soda.
– Maak regelmatig het zeepbakje en de filter in je wasmachine schoon. Hier blijven ook resten in zitten die uiteindelijk gaan schimmelen.
– Laat nat wasgoed niet te lang in de wasmachine zitten. De was gaat na een tijdje namelijk ruiken.
– Ventileer de wasmachine door het deurtje op te laten.

Staat jouw gouden tip niet tussen ons rijtje? Laat het dan weten in de reacties! Lees onze super handige keuzegids voor alles wat je nog meer moet weten over jouw wasmachine.

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. Kiki Wals schreef:

    Ik ben er het helemaal mee eens dat voorkomen beter dan genezen is! Ik heb een oude stinkende wasmachine, en niets helpt! Volgend jaar koop ik een nieuwe wasmachine, en ik zal ervoor zorgen dat ik regelmatig een kookwas draai om van de stank af te komen.

  2. Wasmachine Reparatie schreef:

    Als je wasmachine stinkt komt dat vaak door teveel zeep doen in de wasmachine, de resten blijven dus liggen wat gaat schimmelen en dus de stank veroorzaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *