Koop jij een magnetron, oven of combimagnetron?

Ben jij er al uit of je gaat voor een oven, combi magnetron, magnetron, stoomoven of combi-oven in de nieuwe keuken? Er is genoeg keuze, maar welk apparaat is handig voor jou? Wij hebben de verschillen van de apparaten voor jou op een rij gezet.

In een standaard keuken is vaak maar ruimte voor één apparaat. Daarom wordt er in de meeste gevallen gekozen voor een combi magnetron of combi-oven. Maar wat is het verschil tussen deze apparaten?

Combimagnetron
Wanneer gemak en snelheid voor jou belangrijk zijn is de combimagnetron het ideale apparaat. Je bespaart hiermee bijvoorbeeld de tijd die een oven nodig heeft om op te warmen. Er zitten verschillende functies op een combimagnetron waarmee je voor het bereiden van veel gerechten goed mee uit te voeten kunt. Een nadeel? Het eten uit een échte oven is vaak net even wat lekkerder en een combimagnetron haalt in sommige gevallen geen hoge temperaturen.

Combi-oven
Een combi-oven is te vergelijken met een combimagnetron, maar dit apparaat heeft één groot voordeel. De functies op dit apparaat komen dicht in de buurt van die van een echte oven. Met de combi-oven haal je vaak hogere temperaturen dan de combi magnetron. Dit is voor het bereiden van sommige gerechten essentieel.

958_img_5856
Is er genoeg ruimte in jouw keuken aanwezig voor twee apparaten? Wat een luxe! Je kunt nu heel gericht gaan kiezen welke apparaten jij denkt nodig te hebben.

Oven
Ben jij een echte bakfanaat? Dan mag een echte oven uiteraard niet ontbreken. Gerechten die in een oven zijn gebakken of bereid smaken vaak net even beter dan wanneer dit wordt gedaan in een combi-apparaat. Een nadeel? De oven heeft echt alleen maar ovenfuncties. Iets anders dan bakken wordt een moeilijk verhaal.

Magnetron
Even snel een maaltijd opwarmen, wie kent het niet? Altijd handig zo’n magnetron en in veel huishoudens is dit apparaat niet meer weg te denken. Sommige magnetrons hebben automatische programma’s. Maar bedenk je van te voren of je deze ook echt gaat gebruiken.

Stoomoven
Schuilt er een kleine Jamie Oliver in jou en heb je ook de tijd om aandacht te besteden aan het koken? Dan mag een stoomoven niet ontbreken in jouw keuken. Stomen is een bijzondere zachte bereidingsmethode voor groenten, vlees en vis. Dit komt door de optimale warmteoverdracht. De kans op aanbranden is klein, omdat het gerecht helemaal wordt omringd door stoom. Onderzoekers beweren daarnaast ook dat vitamines behouden blijven in de gerechten die in stoomovens zijn bereid.

Heb jij meer advies nodig over welk apparaat je het beste kunt aanschaffen? Kom dan eens langs in een van onze winkels of bekijk ons aanbod online. Wij helpen en adviseren jou graag!

880_img_8837

Lees ook: ‘Help?! Hoe maak ik mijn oven schoon?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *