KitchenAid Sifon koffiezetapparaat: Enjoy the show

KitchenAid staat bekend om hun uitstekende keukenapparatuur met een retro-tintje. Daar trek je dus altijd wel de aandacht mee in je keuken. Maar het Sifon koffiezetapparaat van KitchenAid is toch wel het pareltje!

Door het unieke design zou je bijna denken dat het een koffiezetapparaat van de toekomst is. Toch is de techniek van het apparaat al eeuwen uit.

Hoe werkt het?
In het apparaat wordt koffie gezet met behulp van vacuüm. Je vult de onderste kan met water. Vervolgens plaats je de glazen Sifon erbovenop en vult deze met gemalen koffie. Als je het apparaat aanzet, wordt het water verwarmt en begint het te verdampen. De vochtige hete lucht zet uit en wordt naar boven ‘gedrukt’. De vochtige lucht wordt in de koffie in de sifon getrokken. Als al het water in de kan verdampt is, en in de gemalen koffie getrokken is, schakelt het apparaat zichzelf uit. Doordat de warmtebron plotseling is verdwenen, valt de koffie in één keer terug in de kan door het filter heen. En voilà, de koffie is klaar.

Het apparaat behaalt door dit proces de optimale koffiezettemperatuur. Deze ligt net iets hoger dan bij gewone koffiezetapparaten met filter. Hierdoor heeft de koffie een rijkere smaak.

Nieuwsgierig? Bestel en bekijk de KitchenAid Artisan Sifon koffiezetapparaat in onze webshop.

Lees voor meer informatie over verschillende koffiezetapparaten onze keuzegids koffieapparaten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *