Kies jij een (gedeeltelijk) zwarte keuken?

Steeds vaker wordt er gekozen voor een compleet zwarte keuken. Zwart is tijdloos, verkrijgbaar in verschillende tinten, goed te combineren en net even anders dan andere keukens. Maar het is ook spannend! Want is zo’n zwarte keuken niet erg somber?

Wij vinden van niet, maar wij snappen de twijfel wel. Kom je er niet helemaal uit, maar wil je toch (veel) zwart in je keuken? Dan zijn er natuurlijk verschillende opties.

 • Combineer zwarte keukenkasten met een andere kleur aanrechtblad. Dit zorgt voor een prachtig contrast. Er wordt veelvuldig gekozen voor een combinatie van zwarte kasten en een wit aanrechtblad. Wij zijn enthousiast!
 • Kies meerdere kleuren voor de keukenkasten. Eilandkeukens zijn populair en deze keukens zijn zeer geschikt om verschillende kleuren met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld een eiland met witte kasten en de overige kasten in de keuken in het zwart. Maar ook hout met zwart is een prachtige combinatie!
 • Zwarte aanrechtbladen geven je keuken een stoere uitstraling. En als je het dan ook nog eens combineert met houten keukenkastjes en grote kasten in het zwart, dan is een prachtige keuken (zoals hieronder afgebeeld) gegarandeerd!

Gaat een aantal zwarte keukenkasten of een zwart aanrechtblad je nog te ver? Dan kan je ook wat ‘kleiner’ beginnen door te werken met zwarte details. Bijvoorbeeld door middel van zwart inbouwapparatuur of een zwarte spoelbak. En wist je dat ook veel kranen verkrijgbaar zijn in het zwart? Zo ga je niet te ver, maar toch een beetje mee met de keukentrends van nu 😉

Ben je er helemaal uit en durf je het aan om voor een (gedeeltelijk) zwarte keukens te gaan? Bekijk dan onze zwarte keukens en maak een afspraak voor vrijblijvend advies.

4 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Maria ten Hoeve schreef:

  Zwart voor een keuken is wel gedurfd en inderdaad net even wat anders, maar vind het zeker een stijlvolle keuze. Wij gaan ook een nieuwe keuken kopen voor ons appartement. Wie weet ga ik ook wel voor zwart, of donkergrijs zoals antraciet, dit staat ook op mijn favorietenlijstje.

  1. Keukenloods schreef:

   Donkergrijs is ook erg mooi, Maria! Gelukkig is er genoeg moois te vinden. Je kunt ook een moodboard maken door je favoriete keukens op te slaan van onze keukenpagina:

   https://www.keukenloods.nl/keukens

   Dan kun je ze eens naast elkaar leggen. 🙂

   Ik wens jullie in ieder geval veel plezier met de zoektocht naar jullie droomkeuken!

   Hartelijke groeten,
   Emma | Keukenloods.nl

 2. Ik geloof ook dat we steeds meer verschillende keukencombinaties gaan zien. Ook vind ik het erg mooi dat kleuren en materialen gecombineerd worden. Zelf ben ik ook van plan om mijn keuken aan te passen en deze gedeeltelijk te spuiten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *