Kaneelblondies met witte chocolade

Zin om wat lekkers te maken? Met dit recept zit je gebakken. Want met deze heerlijke kaneelblondies met witte chocola verwen je niet alleen jezelf, maar maak je ook indruk op anderen! Als je nog wat overhoudt om uit te delen, tenminste. 🙂
Dit recept is gemaakt door OhMyFoodness.nl voor Keukenloods.nl.

Ingrediënten voor 8 stuks

Blondies

  • 150 gr roomboter
  • 100 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl vanille extract
  • 1 el kaneel
  • 225 gr witte chocolade, in stukken

Topping

  • 50 gr roomboter
  • 25 gr kristalsuiker
  • 1 tl kaneel

Bereidingswijze

Blondies

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden Celcius.
  2. Laat 75 gr witte chocolade au bain marie smelten en maak ondertussen het beslag.
  3. Mix hiervoor de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg nu de eieren toe en daarna langzaam het zelfrijzend bakmeel. Mix tot een glad beslag.
  4. Voeg nu het vanille extract en de kaneel toe en mix nog even goed door.
  5. Mix de gesmolten chocolade door het beslag met een keukenmixer en verdeel gelijk daarna kort de overige stukjes chocolade erdoor.
  6. Giet het beslag in een met bakpapier beklede rechthoekige of vierkante bakvorm en schuif in de oven voor 40 tot 50 minuten.

Topping

  1. Als de cake afgekoeld is kun je de topping er overheen smeren.
  2. Smelt hiervoor de boter en smeer over de cake.
  3. Mix de suiker met de kaneel en verdeel dit ook over de cake.

Genieten maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *