Inductie kookplaat schoonmaken

Hoe maak je een inductie kookplaat schoon en hoe voorkom je krassen? Krassen wil je het liefste voorkomen. Tijdens het koken en met het schoonmaken van de plaat kan er kans zijn op beschadigingen. Wanneer er een kras is gemaakt, kan deze er niet zo makkelijk uitgehaald worden. Het is dus belangrijk dat dit wordt voorkomen. Met onze tips voorkom je krassen en hou je je inductie kookplaat zo lang mogelijk als nieuw.

Het beste kun je een inductie kookplaat schoonmaken door deze af te nemen met warm water en een microvezeldoekje. Als je schoonmaakmiddel wilt gebruiken, kun je het beste een mild sopje maken met een klein beetje afwasmiddel of allesreiniger. Gebruik deze reinigers zeker niet onverdund. Wanneer er eten op de kookplaat terecht komt kun je dit het beste zo snel mogelijk verwijderen, omdat dit anders kan aankoeken. Mochten er toch aangekoekte etensresten op de plaat zitten, gebruik dan een speciale kookplaatschraper om dit krasvrij te verwijderen. Keukenloods verkoopt deze schrapers ook, bij interesse kun je contact met ons opnemen. Deze zijn eenvoudig en veilig in het gebruik en zorgen ervoor dat je kookplaat er weer als nieuw uitziet. Droog de plaat na met een schone doek, wanneer je de inductie kookplaat hebt schoongemaakt.

Na het koken de inductie kookplaat schoonmaken? Vermijd dan de volgende methodes. Gebruik nooit schurende schoonmaakmiddelen en schoonmaakmiddelen met citroen. Dit kan de kookplaat beschadigen. Tevens kun je soda ook beter niet gebruiken om de plaat te reinigen. Houd schuursponsjes ook ver uit de buurt van een inductie kookplaat.

Wanneer je tijdens het koken een pan wilt verplaatsen kun je deze het beste optillen in plaats van verschuiven. Een inductie kookplaat is glad, waardoor je misschien de neiging hebt om pannen hierop schuivend te verplaatsen. Pannen kunnen een ruwe onderkant hebben wat bij schuiven beschadigingen oplevert. Ook kunnen er onder een pan zoutkorrels terecht zijn gekomen: deze kunnen ook kleine krasjes veroorzaken wanneer je pannen gaat verschuiven. Wanneer je ziet dat er zout op de kookplaat ligt, haal dit dan meteen voorzichtig weg.

Wanneer de kookplaat niet in gebruik is, kun je deze beschermen met een ‘inductiebeschermer’. Deze kun je op de kookplaat leggen waardoor je een kras-en vuil vrije kookplaat houdt.

Wil je meer informatie over (het schoonmaken van) inductie kookplaten? Onze adviseurs beantwoorden je vragen graag. Je kunt natuurlijk ook langskomen in één van onze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *