Inductie fornuis 90 cm

Met een inductie fornuis zijn twee apparaten samengevoegd tot één: een oven en een kookplaat vormen deze combinatie. Veel mensen zoeken naar een fornuis van 90 cm breed. Dit is de meest gebruikelijke maat en is geschikt voor nieuwe en bestaande keukens. Dit is doorgaans ook de afmeting van een losse kookplaat. Qua oven heb je met dit formaat meer ruimte, in vergelijking met een losse oven. Vaak hebben fornuizen van 90 cm of breder zelfs twee of drie ovens, waardoor je heel gemakkelijk meerdere gerechten in de ovens kunt bereiden. Om deze reden kiezen mensen vaak hiervoor. Mocht je hier in de keuken ruimte voor hebben, is dit zeker aan te raden qua kookgemak. Tevens kan een inductie fornuis natuurlijk ook in een gasvrije woning worden geplaatst.

Voordeel van inductie

Ouderwetse gasfornuizen zijn een typisch voorbeeld van een rustiek element in ons dagelijks leven. Deze roepen een beeld op van tientallen jaren geleden. Qua uiterlijk geeft een fornuis je dat retro gevoel, maar qua technologie zijn ze tegenwoordig zeer vooruitstrevend, vooral een inductie fornuis. Een kookplaat op inductie is zeer makkelijk schoon te maken en de kookplaat wordt niet heet, waardoor gemorst eten niet aanbrandt. Ook is deze vorm van koken een stuk veiliger, omdat de kookplaat zelf pannen detecteert en automatisch uitgaat als je geen pan hebt neergezet.

Inspiratie

Met een fornuis kun je echt een statement maken in je keuken. Deze kun je tussen twee onderkasten plaatsen, waardoor het echt in de keuken weggewerkt wordt. Wil je dat het apparaat echt als een blikvanger fungeert, kun je deze ook een aparte plek in de keuken geven.

Een fornuis in je keuken is zeker niet ouderwets. Er zijn tegenwoordig prachtige modellen te koop, met strakke vormgeving, robuust design en grote knoppen. Welke leverbaar zijn in heel veel verschillende kleuren. De verkoop is de laatste jaren sterk gestegen, alsmede de groei van het aanbod. Dankzij de verschillende designs passen deze apparaten in zowel moderne als klassieke en landelijke keukens.

Kijk bijvoorbeeld naar dit Boretti VPI94ZW inductie fornuis:

Dit fornuis is prachtig vormgegeven, zeer functioneel, heeft twee ovens en 5 kookzones.

Het onderstaande Belling BE411126 inductie fornuis heeft maar liefst 3 ovens:

Met 2 hetelucht ovens en 1 grill kun je heel veel uiteenlopende gerechten maken.

Het laatste voorbeeld wat we geven is het SMEG TR90IP9 inductie fornuis. Dit is het ultieme merk voor apparatuur in retro designs. Dit is voor de liefhebbers van vintage in combinatie met hedendaagse technologie. Retro is erg populair, omdat mensen graag terugkeren op elementen die iets met vroeger te maken hebben. Geen wonder dat dit retro model zo populair is:

Kosten

Het aanschaffen van een gas- of inductiefornuis is meestal goedkoper dan het aanschaffen van een losse kookplaat én een oven. Daarnaast moet een kookplaat in het werkblad verwerkt worden, en is voor een inbouwoven een kast nodig. Dit geldt niet voor een inductie fornuis, qua kosten is dit dus een voordeligere keuze.

Afzuigkap

Fornuizen van 90 cm hebben vaak 5 tot soms 6 kookzones. Deze brede modellen zijn populair doordat de 5e pit een speciale wokbrander kan zijn of een sudderpit. Mocht je een afzuigkap boven het fornuis willen plaatsen, let er dan op dat deze minstens even breed is. In dit geval dus minimaal 90 cm.

Aansluitwaarde

Fornuizen van 90 cm breed met minstens 5 inductie kookzones en meerdere ovens hebben een hoge aansluitwaarde. Omdat je met een fornuis twee apparaten combineert, heb je meer vermogen nodig om het apparaat op volle sterkte te gebruiken. Voor een groot formaat heb je een 3-fasen aansluiting nodig om gebruik te kunnen maken van het volledige vermogen van het apparaat. Bij een kW van 9,2 en hoger dien je een 3-fasen aansluiting te hebben. Op basis van deze waarde dien je de aansluiting in de meterkast te controleren en indien nodig aan te passen.

Het kopen van een fornuis wordt dus enerzijds gebaseerd op het design, maar anderzijds ook op de mogelijkheden en functies. Dit is natuurlijk afhankelijk van je eigen behoeften en smaak. Je kunt ons volledige aanbod van fornuizen online bekijken. Heb je nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Stel ze aan onze experts of kom langs in één van onze winkels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *