Hoe voorkom je krassen op een kookplaat?

Een inductiekookplaat ziet er natuurlijk strak uit en deze wil je daarom zo lang mogelijk krasvrij en schoon houden. Een kras is echter snel gemaakt. Daarom hebben wij een aantal tips bij elkaar gezet om krassen op je kookplaat te voorkomen.

Tips

 • Tip 1: Gebruik de kookplaat niet als werkvlak of als plaats om dingen neer te zetten.
 • Tip 2: Kijk uit met ingrediënten zoals suiker, zout of het zand van groente die je hebt gewassen. Is hiervan een beetje op de kookplaat terecht gekomen? Veeg dit dan weg met een microvezeldoekje om te voorkomen dat je de pan erop zet.
 • Tip 3: Wanneer je je kookplaat niet gebruikt kun je ervoor kiezen om iets op de plaat te leggen om beschadigingen te voorkomen. Hiervoor zijn speciale inductiekookplaatbeschermers ontwikkeld. De kookplaat wordt hierdoor beter beschermd tegen krassen en stof.
 • Tip 4: Maak gebruik van een zachte doek, dus geen schuurspons of schurend schoonmaakmiddel.
 • Tip 5: Koop een speciale reinigingscrème voor kookplaten. Deze crème zorgt voor een beschermende laag op je kookplaat, waardoor krassen kunnen worden voorkomen. Gebruik deze regelmatig om de kookplaat mooi te houden.

Heb jij nog handige tips? Laat ze hieronder achter in een reactie!

Meer weten?

Wil je meer lezen over kookplaten? Lees dan onze keuzegids voor kookplaten! Wil je de overstap maken naar een andere kookplaat? Bekijk dan deze blog

One Comment Voeg uw reactie toe

 1. Maaike Estor schreef:

  Ik heb nieuwe gietijzeren pannen gekocht, niet geëmailleerd. Ik durf ze niet goed te gebruiken, bang dat ze krassen maken.
  Toch zegt de fabrikant dat ze geschikt zijn voor inductie. Het geluid bij verhitting tikt of sist meer, dan bij de Greenpan.
  Zijn ze dan wel / niet geschikt? Merk Navaris.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *