Hoe vind je de perfecte maat voor jouw kookeiland?

Een kookeiland is een fantastische toevoeging aan elke keuken. Het biedt extra werkruimte, opslagmogelijkheden en creëert een gezellige sfeer in de keuken. Maar het vinden van de perfecte maat voor jouw kookeiland kan een uitdaging zijn. In deze blog zullen we enkele tips en richtlijnen bespreken om je te helpen bij het bepalen van de ideale afmetingen voor jouw kookeiland.

Tip 1: Bepaal de beschikbare ruimte

Voordat je begint met het plannen van je kookeiland, is het belangrijk om de beschikbare ruimte in je keuken te bepalen. Meet nauwkeurig de lengte en breedte van de ruimte waar het kookeiland zal komen te staan. Zorg ervoor dat je rekening houdt met eventuele obstakels zoals; deuren, ramen en de loopruimte rondom het eiland. Voor de loopruimte reken je minimaal 1 meter aan alle kanten.

Tip 2: Overweeg het gebruik

Denk na over hoe je het kookeiland gaat gebruiken. Wil je voornamelijk extra werkruimte creëren, of ben je op zoek naar meer opbergruimte? Misschien wil je een bar aan het eiland toevoegen om aan te kunnen eten of om gezelligheid toe te voegen tijdens het koken. Houd daarbij ook rekening of je vaak alleen in de keuken staat of met meerdere mensen tegelijk.

Nobilia Senso - witte eilandkeuken met marmerlook werkblad.

Tip 3: Kies de juiste hoogte

De hoogte van het werkblad van het kookeiland is belangrijk voor comfortabel gebruik. De standaardhoogte voor een kookeiland is ongeveer 90 cm, maar dit kan variëren afhankelijk van jouw lengte en comfortniveau. Zorg ervoor dat het werkblad op een hoogte staat die geschikt is voor jouw lengte, zodat je comfortabel kunt werken zonder last te krijgen van rugklachten.

Voor meer informatie lees deze blog:

Tip 4: Stijl & design

Het formaat van het kookeiland moet ook passen bij de stijl en indeling van je keuken. Een te groot eiland kan overweldigend zijn in een kleine ruimte, terwijl een te klein eiland niet genoeg functionaliteit biedt in een grote keuken. Kies daarnaast voor materialen en kleuren die passen bij de rest van je interieur voor een samenhangend geheel.

Tip 5: Raadpleeg een professional

Als je twijfelt over de juiste afmetingen voor jouw kookeiland, aarzel dan niet om advies in te winnen bij een professionele keukenontwerper of verkoper, zoals Keukenloods.nl. Onze experts kunnen samen met jou kijken naar jouw specifieke behoeften en wensen en een ontwerp maken dat perfect past bij jouw keukenruimte.

Bekijk onze keukens voor een breed assortiment aan kookeilanden in verschillende maten en stijlen. Of maak een afspraak, kom langs in één van onze winkels en laat je inspireren! Veel succes met het plannen van jouw droomkeuken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *