Hoe upgrade je jouw keuken met een beperkt budget?

Ben je uitgekeken op je keuken? En wil je niet een compleet nieuwe keuken aanschaffen? Het is heel begrijpelijk dat je af en toe zin hebt in verandering. Dit hoeft niet veel te kosten! Hoe upgrade je jouw keuken met een beperkt budget? Hieronder lees je onze tips.

Ander werkblad

Met een nieuw werkblad kun je jouw keuken meteen een hele andere uitstraling geven. Een werkblad kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wil en je hebt heel veel mogelijkheden. Een kunststof werkblad bijvoorbeeld is goedkoop, sterk en makkelijk schoon te maken. Ook heb je keuze uit veel verschillende dessins. Wat dacht je van beton-, marmer of houtlook?

Verf de keukenkastjes

Het vervangen van deuren van je keukenkastjes en ladefronten kan je keuken meteen een frisse uitstraling geven. Een nog goedkopere manier is deze te verven. Kies voor een hele andere kleur en het lijkt alsof je in een nieuwe keuken staat.

Tegels verven

Ook tegels kun je verven. Tegels vervangen kost wat tijd en kan prijzig zijn. Wanneer je wel een nieuwe kleur wil, maar geen zin hebt in gedoe, is tegels verven de oplossing. Het is belangrijk dat je een aantal dingen doet om ervoor te zorgen dat de verf niet gauw loslaat. Ontvet de tegels en gebruik daarna een geschikte primer. Vervolgens kun je de nieuwe kleur aanbrengen. Gebruik waterafstotende verf, zodat de nieuwe kleur zo lang mogelijk mooi blijft.

Vervang je kraan

Keukenkranen heb je tegenwoordig in allerlei trendy kleuren. Een zwarte kraan is mooi en tijdloos en past in bijna alle keukens. Een gouden kraan geeft je keuken een chique uitstraling. Of hou je van een vintage look? Kijk eens bij kranen in een koperen, bronzen of messing uitvoering. Je kunt ook kiezen voor een Quooker: hiermee heb je kokend water in een handomdraai. Je hoeft geen grote (kostbare) aanpassingen in de keuken te doen en je hebt er veel gemak van. En wat dacht je van een bijpassende spoelbak in één van deze tinten? Hiermee geef je je keuken meteen een upgrade.

Vervang de handgrepen

Ben je tevreden met de kleur van de keukenkastjes of vind je verven te veel werk? Je transformeert je keuken ook al door alleen de grepen van de kastjes en lades te vervangen. Het vervangen van de grepen is een kleine aanpassing met een groot effect. Maak je keukenfronten uniek met een mooie nieuwe handgreep. Ook leuk: deze afstemmen op de kleur van je nieuwe kraan.

Nieuwe accessoires

Hang zwevende planken op met je mooiste servies of vervang je oude thee- en handdoeken voor nieuwe in een frisse kleur. Of koop een vloerkleed. Dit kan heel gezellig en stijlvol staan in de keuken en geeft sfeer en warmte. Als je een smalle keuken hebt kun je voor een loper kiezen. Ga voor een kleed in een donkere kleur of met een patroon, zodat een vlek minder zal opvallen.

Verlichting

Door mooie lampen op de juiste plek te hangen wordt je keuken meteen geüpgrade. Heb je geen afzuigkap boven je kookplaat, dan is dit een goede plek voor een lamp: niet alleen mooi maar ook heel praktisch. Ga voor een mooie nieuwe hanglamp of kies voor spotjes. Met een dimbare lamp kun je sfeer creëren in je keuken.

Gordijnen

Gordijnen zijn niet alleen functioneel, maar kunnen je keuken ook een warme uitstraling geven. Dit is mooi wanneer je een open keuken hebt: met gordijnen kun je één grote leefruimte creëren van je woonkamer en keuken. Gordijnen in je keuken moeten goed tegen vocht kunnen en eenvoudig te reinigen zijn. Kies voor een niet-absorberende stof, zodat kookgeuren en vetten er niet intrekken.

Hopelijk heb je inspiratie uit onze tips kunnen halen. Veel succes met het upgraden van je keuken! Voor het vervangen van werkbladen, grepen en apparatuur ben je bij Keukenloods.nl aan het juiste adres. Heb je advies nodig? Neem contact op met onze specialisten of maak een afspraak bij één van onze 14 filialen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *