Hoe houd je onaangename geurtjes uit de keuken?

Niks is vervelender dan een een stinkende keuken. Het is misschien niet de leukste huishoudelijke klus, maar de keuken goed reinigen is van belang voor het tegenhouden van onaangename geuren. Wij hebben voor jou een aantal tips opgesteld, want er zijn genoeg manieren om jouw keuken weer schoon te laten ruiken!

Vaatwasser

Het is belangrijk om de verschillende onderdelen van de vaatwasser schoon te maken. Het handigste is namelijk: geuren voorkomen! Door de filters, rubbers en sproeiarmen regelmatig schoon te maken zal de vaatwasser hygiƫnisch blijven. Vaak komen de vieze geuren van de vaatwasser door het filter, door de achtergebleven etensresten of door de bijna onzichtbare vetlaag onder het filter. Maak deze daarom regelmatig schoon. Een ander onderdeel waar vieze geurtjes vandaan kunnen komen zijn de deurrubbers. Het is van belang om regelmatig een doekje langs deze rubbers te halen. De Bling allesreiniger is hiervoor erg handig. Als laatste zijn de sproeiarmen van de vaatwasser belangrijk. Door kalkaanslag op de sproeiarmen kan de vaatwasser gaan stinken. Haal daarom regelmatig de sproeiarmen uit de vaatwasser en laat ze weken in een bad van water, schoonmaakazijn en citroen.

Koelkast

Ook bij de koelkast is het van belang om regelmatig de verschillende onderdelen te reinigen. Begin bij het weghalen van alle etenswaren. Verwijder vervolgens alle losse onderdelen, denk aan laden, rekjes, verwijderbare plateaus en bakjes. Reinig deze verschillende onderdelen goed. De Bling glas reinigingsspray kan gebruikt worden voor glazen plateaus en de andere onderdelen kunnen gereinigd worden met de Bling allesreiniger. Vergeet niet om deze onderdelen goed droog te maken. De volgende stap is de binnenkant van de koelkast. Sla de deuren, planken, lades en deurrubbers niet over. Misschien wel het meest belangrijke is het afvoerputje achterin, deze maak je binnen no time schoon met een wattenstaafje.

Gootsteen

Met name het putje van de gootsteen is misschien wel een van de vuilste plekken in de keuken. Vanzelfsprekend dat er af en toe een onaangename geur vandaan komt. Wij hebben voor jou drie manieren verzameld om deze lucht te verwijderen.

  • De eerste truc is vooral bruikbaar voor milde geuren. Zet de waterkoker aan en giet het kokende water in het gootsteen putje. Heet water doodt alle bacteriĆ«n en laat de geur verdwijnen. 
  • De tweede truc is bruikbaar voor heftige geuren. De benodigdheden zijn: baking soda, kokend water en schoonmaakazijn. Pak een handje baking soda en meng dit met kokend water en schenk dit in het putje. Vervolgens schenk je hier een kopje azijn bij. Kijk uit dit gaat flink borrelen, dus bewaar even wat afstand. Als laatste schenk je na een kwartier hier een volle waterkoker overheen. 
  • Vind je schoonmaakazijn niet zo lekker ruiken? Gebruik dan in plaats van schoonmaakazijn een kopje citroen. De stappen komen overeen met de tweede truc, alleen gebruik je nu een kopje citroen ter vervanging van schoonmaakazijn. De citroen verwijdert de onaangename geur en voegt een prettige citroenlucht toe. 

Maak gebruik van een van deze trucjes en je gootsteen zal niet meer onaangenaam ruiken!

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over hoe je de keuken het beste snel kunt schoonmaken? Dit lees je in de blog: zo maak jij snel je keuken schoon! Of is je gootsteen verstopt? Lees dan onze blog over verschillende manieren om je gootsteen te ontstoppen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *