Het juiste aanrechtblad kiezen doe je zo!

Bij het kiezen van het juiste aanrechtblad is het goed om rekening te houden met een aantal dingen. Probeer bij de keuze niet alleen de uiterlijke kenmerken van het aanrechtblad mee te laten wegen, maar bijvoorbeeld ook het gebruiksgemak, de onderhoudsvriendelijkheid en of het blad tegen een stootje kan.

1. Wat past er bij de keuken?

Vraag je in eerste instantie af welk blad er bij de uitstraling van de keuken past. Heb je een lichte keuken? Dan kan een donker aanrechtblad mooi zijn, maar andersom is een licht blad misschien mooier. Een houten keuken en een werkblad van beton combineren bijvoorbeeld erg goed!

2. Wat is het budget?

Welk blad er gekozen wordt, hangt voor een groot gedeelte ook af van het budget. Is het budget beperkt? Dan kom je uit bij een blad van kunststof. Heb je wat meer te besteden? Dan zijn aanrechtbladen van beton of keramiek heel erg mooi en duurzaam.

3. Hoe vaak wordt de keuken gebruikt?

Ben jij een echte keukenprins(es)? Dan kunnen wij ons voorstellen dat je een blad nodig hebt, wat echt tegen een stootje kan. Het blad zal dan vaak worden gebruikt en moet natuurlijk ook lang mee gaan. Besparen op het aanrechtblad is dan iets waar je misschien later spijt van gaat krijgen.

4. Het materiaal

De meest gekozen aanrechtbladen zijn van graniet, composiet, kunststof, keramiek, beton en hout. Welk materiaal geschikt is voor jou hangt af van op welke manier jij het blad van plan bent te gaan gebruiken. Voor iedereen is een geschikt aanrechtblad te vinden. Kan jij nog wat hulp gebruiken? Kom eens langs in een van onze winkels.

Lees meer over de verschillende soorten aanrechtbladen:

Welk materiaal is geschikt als aanrechtblad?

2 Comments Voeg uw reactie toe

 1. Ivar schreef:

  Wij zijn op zoek naar een heel dun keukenblad. Een paar mm. Het lijkt op plaatjes te bestaan maar we kunnen niet vinden welk materiaal dat is. Weet u dat misschien?

  1. Keukenloods schreef:

   Beste Ivar,

   Ik weet helaas niet precies welke je bedoelt. Sommige werkbladen van materialen als composiet kunnen dun uitgevoerd zijn, bijvoorbeeld 2 cm dik. Als je een foto hebt als voorbeeld, raad ik je aan om contact op te nemen met een van onze filialen. Onze keukenadviseurs hebben hier meer verstand van, en kunnen je veel meer vertellen over werkbladen! Contactgegevens kun je hier vinden: https://www.keukenloods.nl/winkel

   Hartelijke groeten,
   Emma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *