Handige producten indelen keukenkastjes

Het indelen van je keukenkastjes is, ongeacht de grootte van je keuken, heel belangrijk. Kun je regelmatig iets niet vinden in de keuken, word je gek van alle kruidenpotjes die door elkaar liggen of is je lade met voedsel één grote chaos? Gelukkig bestaan er allerlei handige tools en producten die je helpen meer overzicht in je keuken te brengen. In dit artikel geven wij tips en brengen we onze absolute aanraders onder de aandacht.

Dingen die je vaak gebruikt

Belangrijke dingen die je vaak gebruikt moeten op een handige plek staan. Zorg er daarom voor dat je snel bij borden, bestek, bekers en glazen kunt. Zo kun je alles in een handomdraai pakken, zonder veel heen en weer te hoeven lopen. Voor het organizen van het servies zelf heb je ook handige producten. Kijk bijvoorbeeld naar dit wijnglazenrek uit onze Loodsline. Deze helpt je de wijnglazen op een hele praktische manier op te bergen.

Met dit rek hoef je niet bang te zijn voor het omvallen van je wijnglazen. Ook wordt stofvorming voorkomen, omdat de glazen omgekeerd in het rek geplaatst worden. Ideaal! Het wijnglazenrek kan zowel in een dichte als een open kast geplaatst worden. Zo krijg je meteen een extra restaurant- of bargevoel in de keuken. Mokken zijn minder fragiel en dus kun je ze op veel verschillende manieren opbergen. Je zou ze bijvoorbeeld aan een stel wandhaken kunnen hangen onder een wandplank in de keuken.

Netjes wegwerken van vuilnis

Ook voor het opbergen van vuilnis heb je handige producten. Het recyclen van afval kan lastig zijn omdat je hier in de keuken aparte bakken voor moet neerzetten. Met handige recycle afvalbakken is het heel makkelijk om een vuilnis opslagsysteem te creëren dat goed werkt. Een inbouw afvalemmer oftewel een prullenbak in een keukenkast is een prima manier om je afvalbak niet in het zicht te hebben, maar wel direct bij de hand. Kijk bijvoorbeeld naar de Hailo Triple XL afvalemmer (links op de afbeelding).

Deze is volledig uittrekbaar en universeel voor elke lade. Met deze drie emmers kun je zowel GFT, plastic als restafval scheiden. Indien je minder ruimte hebt of maar twee afvalemmers wilt kun je kiezen voor de iets kleinere Hailo 210523. Omdat deze afvalemmers in een lade worden geplaatst, zijn ze netjes weggewerkt.

Keukenlades

Keukenlades zijn verkrijgbaar in allerlei breedtes, dieptes en hoogtes. Om te zorgen dat de spullen in je keukenlades niet allemaal door elkaar komen te liggen, zijn er verschillende praktische oplossingen. Zo kun je gebruik maken van een ladeverdeler waarmee je keukenlade in verschillende vakken wordt verdeeld. Kies bijvoorbeeld voor deze ladeverdeler met extra veel opbergvakken. Op deze manier houd je de spullen die bij elkaar horen ook daadwerkelijk bij elkaar en creëer je orde.

Kies voor glazen voorraadpotten

Glazen voorraadpotten zien er niet alleen mooi uit, ze staan ook nog eens prachtig in je keuken. Heb je een kast of lade vol rommelige kruidenpotjes? Kleine weckpotten of potjes met een draaideksel zijn perfect om kruiden in te bewaren.

Vervolgens is het handig om de potjes te labelen. Maar er is nog veel meer wat in voorraadpotten bewaard kan worden: denk aan bloem, suiker, pasta, noten of ontbijtgranen. Alles blijft vers omdat het luchtdicht wordt afgesloten. Ook kun je in één oogopslag zien wat je nog op voorraad hebt.

Wil je meer tips? Lees ook deze onderstaande artikelen op de blog van Keukenloods:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *