Geen luchtafvoersysteem in je huis? Kies een recirculatie afzuigkap

Wanneer je gaat koken is het belangrijk om een afzuigkap te hebben. Kookgeuren kunnen fijn zijn, maar niet als ze een lange tijd in huis blijven hangen en de visite nog kan ruiken wat je gister hebt gegeten. Er zijn verschillende soorten afzuigkappen, namelijk de motorloze afzuigkap of een afzuigkap met motor. Via deze afzuigkappen worden de dampen en vieze geurtjes naar buiten gebracht door middel van een luchtafvoersysteem. Maar er is ook nog een andere soort afzuigkap en dat is de recirculatie afzuigkap. Voor deze afzuigkap is geen luchtafvoersysteem nodig en dus geschikt voor elk huis.

Wat is een recirculatie afzuigkap?

De lucht wordt door de recirculatie afzuigkap opgezogen. Vervolgens wordt deze lucht gefilterd en wordt de lucht weer teruggeblazen in de keuken. De lucht circuleert en daarom wordt het ook de recirculatie afzuigkap genoemd. In alle afzuigkappen zit een filter voor vet, maar in de recirculatie afzuigkap zit ook nog een koolstoffilter. De koolstoffilter zorgt ervoor dat de vuile lucht wordt opgenomen, waardoor de afzuigkap weer schone lucht uitblaast.

De recirculatie afzuigkap is veel makkelijker te installeren dan de afzuigkap met luchtafvoer. Een nadeel van de recirculatie afzuigkap is dat de koolstoffilter regelmatig vervangen moet worden. Maar daar zitten ook weer verschillen tussen als je kijkt naar het merk. De recirculatiefilters van BORA hebben een levensduur van 1 tot 2 jaar. Wil je niet zo vaak het filter vervangen? Dan staan hieronder twee handige opties.

Optie 1: Boretti plasmafilter

Boretti heeft een plasmafilter ontwikkeld die levenslang meegaat. De Puro-filter kan vetdeeltjes afbreken, maar ook bacteriën, pollen en allergenen. De afzuigkap kan nu dus ook gebruikt worden als luchtreiniger. De filters passen bijna op elke afzuigkap. Ze zijn namelijk geschikt voor afzuigkappen met een afvoerdiameter van 15 centimeter.

Optie 2: Plasma Made recirculatiefilter

De Plasma Made filter gaat net zo lang mee als de afzuigkap zelf en de filter zelf hoeft (bijna nooit) vervangen te worden. De filter zet ‘vervuilde’ lucht om in schone lucht door middel van een natuurlijke reactie. Er zijn twee verschillende filters, namelijk de kokervormige en de platte versie.

Meer informatie

Bekijk dan het assortiment recirculatie afzuigkappen. Onze adviseurs kunnen je verder informeren, en meekijken of de recirculatie afzuigkap iets voor jou is. De adviseurs zijn bereikbaar op het nummer 0226 355 340.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Geef aan dat je geen robot bent *